Μέτωπα φωτιάς έχουν ξεσπάσει από το πρωί της Τρίτης (18/6) με το ισχυρότερο να συναντάται στη Νιγρίτα Σερρών όπου η κινητοποίηση της Πυρσοβεστικής είναι μεγάλη.

Ads

Συγκεκριμένα, η φωτιά ξέσπασε σε αγροτοδασική έκταση στη Νιγρίτα Σερρών. Στο σημείο επιχειρούν 38 πυροσβέστες με 1 ομάδα πεζοπόρου τμήματος της 2ης ΕΜΟΔΕ, 13 οχήματα, 2 αεροσκάφη και 1 ελικόπτερο. Επιπλέον, συνδράμουν μηχανήματα έργου και υδροφόρες ΟΤΑ.

Νωρίτερα, ακόμη ένα μέτωπο είχε ξεσπάσει στην περιοχή των Σερρών και συγκεκριμένα στη Νέα Ζίχνη. Στο σημείο επιχείρησαν 40 πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 11 οχήματα, 2  αεροσκάφη και 1 ελικόπτερο και η φωτιά τέθηκε γρήγορα υπό μερικό έλεγχο.

Αλεξανδρούπολη

Πυρκαγιά ξέσπασε επίσης σε δασική έκταση στην περιοχή Κίρκη Αλεξανδρούπολης. Στο σημείο επιχειρούν 35 πυροσβέστες με 1 ομάδα πεζοπόρου τμήματος, 12 οχήματα, 2 αεροσκάφη και 1 ελικόπτερο. Επιπλέον, συνέδραμαν εθελοντές και η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο.

Ads

Νωρίτερα, φωτιά σημειώθηκε σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Μοναστηράκι του δήμου Αλεξανδρούπολης Έβρου. Εκεί επιχείρησαν 38 πυροσβέστες με 1 ομάδα πεζοπόρου τμήματος, 13 οχήματα, 2 αεροσκάφη και 1 ελικόπτερο. Η φωτιά τέθηκε υπό μερικό έλεγχο.

Λέσβος

Πυρκαγιά σε αγροτοδασική έκταση στην Αρίσβη Λέσβου. Στο σημείο συνέδραμαν στην κατάσβεση 35 πυροσβέστες με 1 ομάδα πεζοπόρου τμήματος, 12 οχήματα και 2 αεροσκάφη και εθελοντές. Πολύ γρήγορα η φωτιά τέθηκε υπό μερικό έλεγχο.

Θεσσαλονίκη

Δύο εστίες φωτιάς ξέσπασαν το απόγευμα της Τρίτης στην περιοχή των Βασιλικών και του Αγγελοχωρίου στη Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, φωτιά ξέσπασε σε ξερά χόρτα στα Βασιλικά. Στο σημείο επιχειρούν τέσσερα οχήματα με 8 πυροσβέστες για την κατάσβεση της φωτιάς.

Φωτιά ξέσπασε σε ξερά χόρτα και στην περιοχή του Αγγελοχωρίου. Στο σημείο επιχειρούν αυτή την ώρα πέντε οχήματα με 13 πυροσβέστες για την κατάσβεση της φωτιάς.

Οι δύο φωτιές δεν απειλούν κατοικημένες περιοχές.