Δραματική παραμένει η κατάσταση στον Έβρο, όπου η πυρκαγιά καίει ανεξέλεγκτη για 9η μέρα.

Ads

Τέλος συναγερμού στην περιοχή Λευκίμμη, αφού πυροσβέστες και εναέρια μέσα κατάφεραν να θέσουν υπό πλήρη έλεγχο το πύρινο μέτωπο. Νωρίτερα είχε δοθεί εντολή εκκένωσης προς το Τυχερό.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, 15 κάτοικοι, κατά την εκκένωση του οικισμού, μεταφέρθηκαν με ευθύνη του Δήμου σε ξενοδοχείο της περιοχής ενώ δεκάδες άλλα, κυρίως ηλικιωμένοι, μετέβησαν σε σπίτια συγγενών τους.

 

Ανησυχία για την πυρκαγιά από τη Δαδιά προς την Κοτρωνιά

Ανησυχία συνεχίζει να προκαλεί το ενεργό μέτωπο από τη Δαδιά προς την Κοτρωνιά, όπου αυτή την ώρα οι επίγειες δυνάμεις καταβάλλουν τεράστιες προσπάθειες να μην περάσει έναν δρόμο, καθώς αν συμβεί αυτό οι φλόγες θα μπουν στον Δρυμό.

Αισιοδοξία επικρατεί και οικισμό των Κασσιτερών στη Ροδόπη, αφού αυτή την ώρα η πυρκαγιά είναι υπό έλεγχο. Το μεσημέρι στάλθηκε μήνυμα 112 για εκκένωση προς τις Σάπες, για τρίτη συνεχόμενη φορά. Σε επιφυλακή είναι όλες οι επίγειες δυνάμεις που βρίσκονται στην περιοχή.

Ads

Ωστόσο, το πύρινο μέτωπο που συνεχίζει να καίει προς τη Νέδα, περνάει πλέον στο Δήμο Αριανών. Εκεί, οι εστίες είναι διάσπαρτες αλλά έρπουσες, ίσως το μέτωπο να είναι πάνω από 10 χιλιόμετρα, σύμφωνα με την ΕΡΤ.

Τα υπόλοιπα μέτωπα

• Στην Πάρνηθα, επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις και αντιμετωπίζουν αναζωπυρώσεις, κυρίως στη νοτιοδυτική πλευρά της, κοντά στο Φρούριο της Φυλής

• Αναζωπυρώσεις αντιμετωπίζονται στον ορεινό όγκο των περιοχών Στείρι και Κυριάκι Βοιωτίας

• Στη δασική πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στην Άνδρο αντιμετωπίζονται ενεργές καύσεις.

Υπό μερικό έλεγχο τέθηκαν οι πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν:

• στην περιοχή Πλάτσα Μεσσηνίας και επιχειρούν 29 πυροσβέστες, με 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 5 οχήματα, ενώ επιχείρησαν 3 αεροσκάφη και 1 ελικόπτερο. Συνδρομή παρέχουν εθελοντές πυροσβέστες

• στην περιοχή Καλό Νερό Μεσσηνίας και επιχειρούν 18 πυροσβέστες και 8 οχήματα, ενώ επιχείρησαν 2 αεροσκάφη