Μάχη με τις αναζωπυρώσεις δίνουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις στη Ρόδο, για εννέα μέρες, με ολόκληρο το νησί να έχει κηρυχθεί πλέον σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Ads

Νέα μεγάλη αναζωπύρωση το μεσημέρι της Τετάρτης (26/7) στο Ασκληπιείο.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, το μέτωπο προέρχεται από τον οικισμό Βάτι και κινείται προς το Ασκληπιείο. Υπενθυμίζεται ότι το Ασκληπιείο στη Ρόδο δοκιμάστηκε ξανά πριν μερικές μέρες με την φωτιά να μπαίνει σε αυλές σπιτιών.

Στο νησί μαζί με τις επίγειες και εναέριες δυνάμεις συνδράμουν και εκατοντάδες εθελοντές που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή. Παράλληλα στις περιοχές αυτές γίνονται συνεχώς ρίψεις νερού από τα πυροσβεστικά αεροπλάνα.

Ads

 

Στην περιοχή της νότιας Ρόδου υπάρχουν τρία μέτωπα αναζωπυρώσεων.

Οι άνεμοι στο νησί δεν ξεπερνάνε τα 4 μποφόρ. Σημιεώνεται ότι το νησί κηρύχθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, καθώς έχουν χαθεί περιουσίες και χιλιάδες στρέμματα πυκνού δάσους.

Παράλληλα, κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση, για τη διαπίστωση τυχόν ευθυνών και συντρέχουσας αμέλειας υπευθύνων σχετικά με το μέγεθος της καταστροφής που προκάλεσε και προκαλεί η ανεξέλεγκτη πυρκαγιά στο νησί της Ρόδου, παρήγγειλε η Εισαγγελέας Πλημμελειοδικών.

Επιχειρούν συνεχώς τα εναέρια μέσα στην Κέρκυρα – Σε ύφεση το μέτωπο στην Κάρυστο

 

Στην Κέρκυρα, σε δύο ενεργά μέτωπα, σε δύσβατες περιοχές, δίνουν σήμερα μάχη με τις φλόγες πυροσβέστες και εθελοντές. Παράλληλα από το πρωί επιχειρούν και εναέρια μέσα, προκειμένου να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά η πυρκαγιά, καθώς υπάρχει ο φόβος μεγάλης αναζωπύρωσης με την αλλαγή του καιρού το απόγευμα. Σύμφωνα με τις προβλέψεις αναμένονται να φυσήξουν βορειοδυτικοί άνεμοι στην περιοχή.

Μετά τις δύσκολες ώρες που έζησαν οι κάτοικοι στις Λούτσες, το Σύκι και την Ημερολιά, σήμερα επιστρέφουν στα σπίτια τους όλοι ηλικιωμένοι οι οποίοι είχαν απομακρυνθεί.

 

 

Όσον αφορά στο μέτωπο της φωτιάς στην Κάρυστο, αυτό βρίσκεται σε ύφεση. Ωστόσο ακόμη και μια ισχυρή ριπή ανέμου μπορεί να προκαλέσει αναζωπύρωση, γι’ αυτό και στο σημείο παραμένουν ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής.