Καλύτερη είναι η εικόνα στα τρία πύρινα μέτωπα, που ξέσπασαν το μεσημέρι του Σαββάτου στην περιοχή της Ηλείας και «έδιωξαν» όσους βρίσκονταν σε Παλαιοβαρβάσαινα, Καρούτες, Στρέφι και Σμίλα από τα σπίτια τους.

Ads

Σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Ηλείας, Βασίλη Γιαννόπουλος, «δύο εστίες φωτιάς εκδηλώθηκαν ταυτόχρονα στην περιοχή Παλαιοβαρβάσαινα, του δήμου Πύργου» και ένα τρίτο «λίγη ώρα αργότερα ξέσπασε κοντά στην είσοδο της Αρχαίας Ολυμπίας, στην περιοχή Φαναράς».

Στη φωτιά στην Παλαιοβαρβάσαινα δίνουν μάχη με τις φλόγες 64 πυροσβέστες με 20 οχήματα και τέσσερις ομάδες πεζοπόρων τμημάτων ενώ στο πύρινο μέτωπο της Αρχαίας Ολυμπίας, στην περιοχή Φαναράς, επιχειρούν 38 πυροσβέστες με 8 οχήματα και 14 άτομα πεζοπόρο τμήμα από τη Μάλτα. Στη Σαλμώνη έσπευσαν 12 πυροσβέστες με 5 οχήματα.

 

Προσαγωγή υπόπτου για απόπειρα εμπρησμού

Στο μεταξύ σύμφωνα με το ilialive, το ανακριτικό τμήμα της Πυροσβεστικής υπηρεσίας προσήγαγε έναν ηλικιωμένο ως ύποπτο για εμπρησμό.

Ads

Αυτόπτης μάρτυρας κατέθεσε πως είδε το εν λόγω άτομο, κάτοικο του χωριού Μουριά, να βάζει φωτιά στην αρχαία Ολυμπία.

Κλειστός ο δρόμος προς Καρούτες

Σύμφωνα με το ilialive κλειστός ο δρόμος που οδηγεί από τη ΕΟ Πύργου – Ολυμπίας προς Καρούτες.

Το ίδιο μέσο αναφέρει πως υπάρχουν πληροφορίες για πολίτη που έχει λιποθυμήσει και στο σημείο έσπευσε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ ενώ ενεργοποιήθηκε και το σύστημα πυρόσβεσης πέριξ του αρχαιολογικού χώρου και του Κρόνιου λόφου, υπό το φόβο επέκτασης πυρκαγιάς προς το σημείο.

Οριοθετήθηκε η φωτιά στην Κορινθία

Παράλληλα, οριοθετήθηκε η φωτιά που εκδηλώθηκε σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Μαψός Κορινθίας. Επιχειρούν 49 πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 18 οχήματα, 2 Α/Φ, συμπεριλαμβανομένου 1 Α/Φ από την Κροατία και 1 Ε/Π.

Η επιχείρηση κατάσβεσης της πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε βραδινές ώρες χθες σε δύσβατη δασική περιοχή στο Τρίλοφο Καστοριάς είναι σε εξέλιξη. Επιχειρούν 16 πυροσβέστες ως πεζοπόρο τμήμα, ενώ κατά τη διάρκεια της μέρας επιχειρούσε και 1 Ε/Π.

Υπό μερικό έλεγχο η φωτιά στο Γλυκορρίζι Μεσσηνίας

Στο μεταξύ, υπό μερικό έλεγχο τέθηκε, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η φωτιά που εκδηλώθηκε τις μεσημβρινές ώρες σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Γλυκορρίζι, του Δήμου Τριφυλίας, στη Μεσσηνία.

Στο σημείο εξακολουθούν να επιχειρούν 22 πυροσβέστες με 10 οχήματα, προκειμένου να ελέγξουν τη φωτιά και να αντιμετωπίσουν πιθανές αναζωπυρώσεις, ενώ πάνω από το πύρινο μέτωπο πραγματοποίησαν ρίψεις νερού τέσσερα πυροσβεστικά αεροσκάφη.

Σύμφωνα με προηγούμενη ανακοίνωση της Πυροσβεστικής, η φωτιά δεν έχει απειλήσει μέχρι τώρα κατοικημένη περιοχή, καθώς το μέτωπο βρίσκεται σε απόσταση από τον οικισμό.