Διαστάσεις έλαβε η τραγωδία με τις φωτιές στη χώρα, καθώς την Τετάρτη προστέθηκαν ακόμη δύο ανθρώπινα θύματα, αυτή τη φορά στη Μαγνησία.

Ads

Ένας 45χρονος κτηνοτρόφος που αγνοούνταν εντοπίστηκε τελικά απανθρακωμένος, ενώ νεκρή είναι και μία γυναίκα στον Πλάτανο Αλμυρού.

Ο άνδρας είχε πάει να σώσει τα ζώα του από την πυρκαγιά και έκτοτε δεν έδωσε σημεία ζωής,

Η γυναίκα βρέθηκε νεκρή μέσα σε τροχόσπιτο στο Χοροστάσι Μαγνησίας, ενώ ο σύζυγός της εντοπίστηκε χωρίς τις αισθήσεις του.

Ads

Την Τρίτη έχασαν την ζωή τους οι δύο πιλότοι του Canadair στην Κάρυστο, όπου την ίδια μέρα βρέθηκε απανθρακωμένος ακόμη ένας κτηνοτρόφος.

Τρόμος στην Λαμία

Η κατάσταση σε όλα τα μεγάλα μέτωπα εξακολουθεί να βρίσκεται εκτός ελέγχου.

Η Λαμία έζησε εφιαλτικές στιγμές από την μεγάλη φωτιά που ξέσπασε λίγο μετά τις 3 το απόγευμα στη συνοικία του Αφανού και ουσιαστικά εισέβαλε στην πόλη.

Πολύ γρήγορα στάλθηκε μήνυμα από το 112 στους κατοίκους των βόρειων συνοικιών της Λαμίας να εκκενώσουν προς το κέντρο και τα νότια της πόλης.

Η φωτιά πέρασε τον δρόμο Λαμίας – Δομοκού και κατευθύνθηκε προς τη συνοικία της Νέας Μαγνησίας, όπου δήμος και αστυνομία ειδοποίησαν με ντουντούκες τους κατοίκους να εκκενώσουν.

Σε ένα άλλο μέτωπο που ξέσπασε το απόγευμα και επεκτάθηκε επίσης ανεξέλεγκτα, στάλθηκε μήνυμα του 112 στους κατοίκους της Κάτω Τιθορέας να εκκενώσουν προς Άνω Τιθορέα.

Κόλαση στη Μαγνησία

Μήνυμα εστάλη από το 112 σε όλους τους κατοίκους του Βόλου το οποίο τους ενημερώνει ότι ο πληθυσμός πρέπει να παραμείνει κλεισμένος στα σπίτια του με κλειστά παράθυρα και πόρτες διότι πυκνοί καπνοί έχουν καλύψει όλο το πολεοδομικό συγκρότημα και η ατμόσφαιρα είναι αποπνικτική, ειδικά για τις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού.

Μέσα στην πόλη του Βόλου η κυκλοφορία είναι ελάχιστη και η ορατότητα πολύ περιορισμένη από τους πυκνούς καπνούς που έχουν σκεπάσει τον ουρανό.

Εκκενώθηκαν Σέσκλο, Διμήνι, Παλιούρι καθώς και των ΒΙΠΕ Βόλου ύστερα από μήνυμα του 112 που έλαβαν οι κάτοικοι εξαιτίας της πυρκαγιάς που μαίνεται στην περιοχή.

Νωρίτερα είχε εκκενωθεί ο Άγιος Γεώργιος Φερών.

Προληπτικά η Αστυνομία έχει κλείσει τον αυτοκινητόδρομο Βόλου-Βελεστίνου από τον ανισόπεδο κόμβο της περιφερειακής οδού και πάνω, ενώ πλέον η φλόγες έχουν μπει μέσα στις εγκαταστάσεις της Α’ ΒΙΠΕ και κατακαίει αύλειους χώρους βιομηχανικών και βιοτεχνικών εγκαταστάσεων, ενώ έχουν σταματήσει να κινούνται και τα τρένα, αφού η σιδηροδρομική γραμμή διέρχεται από την καιόμενη περιοχή.

Μήνυμα μέσω του 112 στάλθηκε στους κατοίκους των οικισμών Γλαφυρά, Κάκαβος, Μελισσάτικα, Φυτόκο, Λούτζιγκα και Κογιάτικα να βρίσκονται σε ετοιμότητα και να ακολουθήσουν τις οδηγίες των Αρχών.

Χάος στον σιδηρόδρομο

Λόγω των εκτεταμένων πυρκαγιών στην περιοχή της Αγ. Παρασκευής, της Τιθορέας, αλλά και του Βελεστίνου, η Πυροσβεστική Υπηρεσία διέταξε την διακοπή των δρομολογίων με ταυτόχρονη διακοπή του ρεύματος στις συγκεκριμένες περιοχές.

H αμαξοστοιχία IC55 παρέμεινε στο Λιανοκλάδι και η επιβάτες προωθήθηκαν στον προορισμό τους που είναι η Αθήνα με λεωφορεία.

Οι επιβάτες της αμαξοστοιχίας IC54 που είχε σταματήσει στο σταθμό της Λιβαδειάς θα μετακινηνούνταν στους προορισμούς τους επίσης με λεωφορεία.

Ακόμη, τα δρομολόγια των αμαξοστοιχιών 56 (Αθήνα -Θεσσαλονίκη) και 887 (Καλαμπάκα – Αθήνα) πραγματοποιούνται με λεωφορεία.

Με εντολή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας η διακοπή της κυκλοφορίας είναι πλήρης στο τμήμα Λιανοκλάδι – Λιβαδειά και στο τμήμα Λάρισα -Βόλος λόγω πυρκαγιάς στο Βελεστίνο.