Μεγάλη φωτιά βρίσκεται σε εξέλιξη σε χώρο του Πανεπιστήμιου Κρήτης, στις εγκαταστάσεις που βρίσκονται επί της Λεωφόρου Κνωσού.

Ads

Σύμφωνα με το neakriti.gr, η φωτιά ξέσπασε λίγα λεπτά πριν τις 8 το πρωί της Κυριακής, ενώ δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστά τα αίτια που την προκάλεσαν.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η φωτιά κατακαίει το κυρίως κτίριο του Πανεπιστήμιου, ενώ φέρεται να ξεκίνησε από το υπόγειό του.

Επί ποδός βρίσκονται όλες οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ηρακλείου, οι άνδρες της οποίας επιχειρούν να φτάσουν στην εστία της πυρκαγιάς, η οποία έχει εξαπλωθεί σε όλους τους χώρους του κεντρικού κτιρίου.

‘Eχει προκληθεί τεράστια καταστροφή στο τμήμα του κτηρίου όπου στεγάζονται οι εγκαταστάσεις των διοικητικών υπηρεσιών, ενώ φαίνεται πως καίγεται και ο χώρος της φοιτητικής εστίας.

Σημειώνεται ότι στις εγκαταστάσεις του Πανεπιστήμιου Κρήτης επί της Λεωφόρου Κνωσού, είναι στεγασμένα τόσο τα εργαστήρια του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Κρήτης (ΜΦΙΚ), όσο και τοι Κοινωνικό Φαρμακείο του Δήμου Ηρακλείου, καθώς επίσης και η φοιτητική στέγη του Πανεπιστήμιου Κρήτης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η φοιτητική στέγη, στην οποία διαμένουν δεκάδες φοιτητές, έχει ήδη εκκενωθεί από τις 8 το πρωί, οπότε και λειτούργησαν τα συστήματα πυρασφάλειας.

Ads

image

Σταμάτησε η Εφημερία στο Βενιζέλειο

Με ρυθμούς κατεπείγοντος σταμάτησε η Γενική Εφημερία στο Βενιζέλειο νοσοκομείο, αφού από τη φωτιά έχει προκληθεί τεράστια καταστροφή στο τμήμα του κτιρίου όπου στεγάζονται οι εγκαταστάσεις των διοικητικών υπηρεσιών Βενιζελείου Γενικού Νοσοκομείου Ηρακλείου, όπου βρίσκονται – μεταξύ άλλων – ιατρικά εφόδια,

Όλα τα περιστατικά πλέον εξυπηρετούνται από το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου.

Επείγοντα και έκτακτα περιστατικά κατευθύνονται πλέον προς το ΠΑΓΝΗ.

Στο μεταξύ, αποκαταστάθηκε η κίνηση των οχημάτων στη λεωφόρο Κνωσού, η οποία νωρίτερα είχε αποκλειστεί από την Τροχαία.