Κοντά στα διυλιστήρια της Motor Oil βρίσκεται η πυρκαγιά που ξέσπασε στο Λουτράκι με αποτέλεσμα να έχουν ληφθεί μέτρα κυκλοφορίας των οχημάτων στην Εθνική Οδό.

Ads

Σύμφωνα με τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Βιτινιώτη η φωτιά βρίσκεται περίπου ένα χιλιόμετρο από τα διυλιστήρια της Motror Oil και πρέπει να υπάρχει μέριμνα να μην φτάσει κοντά στις εγκαταστάσεις. Όπως είπε, κάτι τέτοιο θα είναι επικίνδυνο και δεν είναι γνωστό αν η επιχείρηση είναι επαρκώς εξοπλισμένη για την αντιμετώπιση του ενδεχόμενου φωτιάς. Σύμφωνα με τον ίδιο, οι αναζωπυρώσεις οδηγούν ένα μέτωπο της φωτιάς προς τα διόδια του Ισθμού και τα πυκνοδομημένα παράλια των Σαρωνικού.

Όπως μετἐδωσε η ΕΡΤ, ο Άγιος Χαράλαμπος και το Πανόραμα από νωρίς σήμερα το πρωί εκκενώθηκαν προληπτικά καθώς η φωτιά πέρασε μέσα από τις αυλές των σπιτιών στον οικισμό του Αγίου Χαραλάμπους προκαλώντας σημαντικές ζημιές. Εκεί φάινεται οτι δημιουργούνται συνεχώς νέα μέτωπα με αποτέλεσμα η κατάσταση να γίνεται ανεξέλεγκτη και φλόγες να ξεπηδούν απο παντού.

Ειδικά στην περιοχή του Πανοράματος η πυρκαγιά εξακολουθεί να μαίνεται σε πολλά σημεία όπου υπάρχουν τουλάχιστον δύο με τρία ιδιαίτερα επικίνδυνα σημεία καθώς υπάρχει καύσιμη ύλη και βρίσκει έδαφος η φωτιά και προχωράει.

Ads

Η πυροσβεστική υπηρεσία προσπαθεί να αναχαιτίσει την φωτιά σε μία ράχη, στην οποία εάν κατευθυνθεί η φωτιά θα επεκταθεί και θα είναι πολύ δύσκολο να την σταματήσουν, ενώ μπορεί να φτάσει και πάρα πολύ χαμηλά και να δημιουργήσει άλλες δυσάρεστες καταστάσεις.

Στην περιοχή συνεχίζουν να επιχειρούν συνολικά 120 πυροσβέστες, τέσσερις ομάδες πεζοπόρο τμήμα με 43 οχήματα, ενώ από αέρος επιχειρούν αεροσκάφη και ελικόπτερα.

Επίσης την κατάσβεση συμμετέχουν στελέχη και μέσα των ενόπλων δυνάμεων με πτητικά μέσα αλλά και πεζοπόρα τμήματα ενώ υπάρχουν και οι εθελοντές πυροσβέστες οι άνθρωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης και οι ίδιοι οι κάτοικοι και κυρίως οι νεαρότερες ηλικίες οι οποίοι έχουν μείνει πίσω και προσπαθούν με όσα μέσα διαθέτουν και υδατοδεξαμενές που έχουν στα σπίτια να σβήσουν την φωτιά.

Υπενθυμίζεται ότι πριν από λίγο ο Δήμος Λουτρακίου κηρύχθηκε για 6 μήνες σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.