Ανεξέλεγκτη μαίνεται η πυρκαγιά που ξέσπασε νωρίς το πρωί του Σαββάτου στην περιοχή του Καλυβίτη Σχινοκαψάλων στο Λασίθι στην Κρήτη.

Ads

Αρχικά κατευθύνθηκε προς τον παραθαλάσσιο οικισμό του Μαύρου Κόλυμπου και πλέον κατευθύνεται βόρεια και ανατολικά γύρω από το δασάκι του Κουτσουρά, όπως μεταδίδει το RadioLasithi.gr.

Οι άνεμοι στην περιοχή παραμένουν πολύ ισχυροί σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, και για το λόγο αυτό τα ελικόπτερα που πηγαινοέρχονται από το πρωί δεν μπορούν να επιχειρήσουν έχοντας κάνει μόλις μια ρίψη νερού.

Σύμφωνα με το διοικητή της ΠΥ Ιεράπετρας κ. Καλιοντζή δεν αναμένεται περαιτέρω ενίσχυση με εναέρια μέσα και έτσι αν δεν ηρεμήσουν οι άνεμοι η κατάσταση η κατάσταση θα είναι πολύ δύσκολη.

Ads

Νωρίτερα, έπειτα από εντολή του Δήμου Ιεράπετρας ο οικισμός του Μαύρου Κόλυμπου εκκενώθηκε, ενώ με μήνυμα από το 112 οι κάτοικοι των οικισμών Μαύρου Κόλυμπου, Αχλιών, Αγιάς Φωτιάς και Γαλήνης έλαβαν οδηγία να κατευθυνθούν ανατολικότερα προς την περιοχή του Κουτσουρά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τέσσερα άτομα τραυματίστηκαν, ο ένας εκ των οποίων βρίσκεται σε σοβαρή κατάσταση. Όπως μετέδωσε η δημοσιογράφος από την Ηχώ fm 99,8, Μαρία Τσαγκαράκη, τραυματίστηκαν σε ανεμοστρόβιλο από τις φλόγες.

Επιπλέον, οι φλόγες πέρασαν μέσα από αρκετά σπίτια, έχοντας κάψει αρκετές αυλές. Υπάρχουν ακόμη πληροφορίες για φθορές σε αποθήκη μεγάλης επιχείρησης της περιοχής, ενώ έχουν καεί και κάποια θερμοκήπια.

Για την κατάσβεση της φωτιάς επιχειρούν 130 πυροσβέστες με 6 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων 27 οχήματα και 2 ελικόπτερα