Φωτιά ξέσπασε στις 06:00 το πρωί στο κτίριο όπου μέχρι πριν από λίγες μέρες λειτουργούσε το αστυνομικό τμήμα Ιερισσού. Η φωτιά, που προκλήθηκε από άγνωστους λόγους, σβήστηκε από άνδρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ιερισσού.

Ads

Η λειτουργία του συγκεκριμένου αστυνομικού τμήματος είχε ανασταλεί με απόφαση του Αρχηγείου της ΕΛΑΣ λόγω των σοβαρών φθορών που προκλήθηκαν σε αυτό την περασμένη Τετάρτη από κατοίκους της Ιερισσού, μετά την επεισοδιακή σύλληψη των δύο συντοπιτών τους για την υπόθεση του εμπρησμού στις Σκουριές.
 
Όπως επισημάνθηκε σε ανακοίνωση της ΕΛΑΣ οι ζημιές αφορούσαν τόσο το εσωτερικό του τμήματος όσο και τον εξοπλισμό του, ενώ «το προσωπικό, τα μέσα και ο λοιπός εξοπλισμός του μεταφέρθηκαν στο αστυνομικό τμήμα Πολυγύρου που ανέλαβε την αστυνόμευση της περιοχής της Ιερισσού».

Οι κάτοικοι καταγγέλλουν προβοκάτσια, για να δυσφημιστεί ο αγώνας που δίνουν κατά της λειτουργίας των μεταλλείων χρυσού στις Σκουριές.

Όπως σημειώνεται σε τοπικά μέσα ενημέρωσης, οι κάτοικοι της Ιερισσού είχαν ανοίξει τα οδοφράγματα το μεσημέρι της Δευτέρας, με απόφαση της Επιτροπής Αγώνα και η πρόσβαση στο χωριό είναι ελεύθερη.

Ads

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, το απόγευμα της Δευτέρας αστυνομικές δυνάμεις άδειασαν το αστυνομικό τμήμα από ό,τι είχε μείνει μέσα και μετέφεραν σε άλλο σημείο ένα καινούριο αυτοκίνητο που είχε κατασχεθεί. 

Σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης, το κτίριο, στο οποίο στεγάζεται το αστυνομικό τμήμα, ανήκει σε ενεργό στέλεχος της Επιτροπής Αγώνα. Στο ίδιο κτίριο στεγάζεται το γραφείο του ιδιοκτήτη, γραφεία δικηγόρων, ενώ εκεί κατοικεί και μια οικογένεια.