Φωτιά στο δάσος της Καράβας προκάλεσαν τα ΜΑΤ από τις συνεχείς ρίψεις χειροβομβίδων κρότου-λάμψης και δακρυγόνων που εκτοξεύουν εναντίον του κόσμου. Σύμφωνα με τον τοπικό ισότοπο Το Νησί που επικαλείται μαρτυρίες η φωτιά ξέσπασε σε δασική έκταση που βρίσκεται κοντά στο δρόμο.

Ads

Μεγάλης έκτασης επίθεση από τα ΜΑΤ με χημικά και με τη συνοδεία της Αύρας σημειώθηκαν στην περιοχή της Καράβας από τη μεριά της Μυτιλήνης. Οι δυνάμεις των ΜΑΤ προσπάθησαν να διαλύσουν την συγκέντρωση των κατοίκων. Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα, χτύπησαν χωρίς έλεος και ρίξανε δακρυγόνα και χειροβομβίδες κρότου λάμψης σε ανθρώπους όλων των ηλικιών ακόμα και σε ιερείς. Με δυσκολία επέτρεψαν να περάσει το ασθενοφόρο στην περιοχή Καράβα για να παραλάβει τραυματία προκειμένου να τον διακομίσει στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης.

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση της αστυνομίας, σήμερα, στις συγκρούσεις στην περιοχή Διαβολόρεμα και στις επιταγμένες εκτάσεις, Καβακλή και Καράβα, έχουν τραμαυτιστεί 43 αστυνομικοί και δέκα πολίτες. 

Σύμφωνα με την καταγγελία της βουλεύτριας του ΚΚΕ Μαρίας Κομνηνάκα για τους άνδρες των ΜΑΤ: «Το ΚΚΕ καταγγέλλει σε όλο τον ελληνικό λαό τις εγκληματικές ευθύνες της κυβέρνησης. Και σήμερα εδώ στο «Διαβολόρεμα» τα ΜΑΤ, που έχει στείλει, αντιμετωπίζουν τον αγωνιζόμενο λαό της Λέσβου σαν δυνάμεις κατοχής. Χτυπούν αδιάκοπα, βανδαλίζουν αυτοκίνητα, πυρπολούν το δάσος της περιοχής.

Όλος ο λαός πρέπει να μάθει ότι η κυβέρνηση επιχειρεί να εφαρμόσει το επικίνδυνο σχέδιό της για λογαριασμό της ΕΕ με ανείπωτη βαρβαρότητα. Όσο όμως αδίστακτη και αν γίνει η κυβέρνηση δεν πρόκειται να κάμψει τον ξεσηκωμό γιατί εδώ έχει να αντιμετωπίσει ένα ολόκληρο λαό».

Ads

Στο μεταξύ, χιλιάδες κόσμου πήρε μέρος στη συγκέντρωση στη Μυτιλήνη, στο πλαίσιο της γενικής απεργίας που κήρυξε η Τοπική Αυτοδιοίκηση και φορείς του νησιού, σε απάντηση της άγριας κρατικής καταστολής. Η απεργία, στην οποία συμμετείχε και το Παλλεσβιακό Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο και το νομαρχιακό τμήμα της ΑΔΕΔΥ, «νέκρωσε» την αγορά, ενώ, η πορεία κατέληξε στην Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής.

image