Μεγάλη πυρκαγιά κατακαίει από τις 12 το μεσημέρι της Τετάρτης, δασική έκταση στις Κεχριές Κορίνθου, με τις φλόγες να φτάνουν στις αυλές των σπιτιών, αλλά και στην πύλη του στρατοπέδου όπου υπάρχουν αποθήκες πυρομαχικών. Πληροφορίες αναφέρουν πως υπάρχουν σπίτια που έχουν καεί και πολλά ακόμη που κινδυνεύουν από τις φλόγες. Ήδη έχουν εκκενωθεί πέντε οικισμοί αλλά και δυο κατασκηνώσεις. 

Ads

Μέχρι στιγμής με εντολή της πυροσβεστικής εκκενώθηκαν οι οικισμοί Άγιος Κωνσταντίνος, Γαλατάκι, Δήμες, Αθίκια και Αλαμάνο, καθώς και μία πολιτική και μία στρατιωτική κατασκήνωση. Η πυρκαγιά κατευθύνεται προς Αθίκια Κορινθίας και δόθηκε εντολή εκκένωσης και του χωριού. Οι πολίτες μεταφέρθηκαν με κάθε τρόπο σε παραλιακή περιοχή.

Η φωτιά βρίσκεται εκτός ελέγχου, ωστόσο σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, δεν υπάρχει ένα κύριο μέτωπο, αλλά πολλές διάσπαρτες εστίες. Το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων δυσκολεύει η ένταση των ανέμων που ανά διαστήματα φθάνει έως και τα επτά μποφόρ. Η κυκλοφορία στην Π.ΕΟ Ισθμού – Επιδαύρου έχει διακοπεί και τα αυτοκίνητα εκτρέπονται.

Στο σημείο επιχειρούν δεκάδες πυροσβέστες με οχήματα, αλλά και πεζοπόρα τμήματα, 2 αεροσκάφοι και 5 ελικόπτερα. Επίσης συνδράμουν εθελοντές πυροσβέστες, καθώς και υδροφόρες και μηχανήματα έργου ΟΤΑ. Πυροσβεστικές δυνάμεις βρίσκονται  και εντός του χώρου του στρατοπέδου, καθώς σε αυτό υπάρχουν αποθήκες πυρομαχικών του Στρατού.

Ads

Στο σημείο βρίσκεται και ο αρχηγός Πυροσβεστικού σώματος, αντιστράτηγος Στέφανος Κολοκούρης, ενώ μετέβη και ο υφυπουργός Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς.

Διαβάστε επίσης: 

image

image

image

image

image

image

image

image

image