Ποινικές διώξεις σε βαθμό κακουργήματος ασκήθηκαν στους 13 συλληφθέντες της θαλαμηγού οι οποίοι φέρεται να πέταξαν βεγγαλικά, προκαλώντας την πρόκληση μεγάλης φωτιάς στην Ύδρα.

Ads

Νωρίτερα, οι 13 συλληφθέντες που επέβαιναν στη θαλαμηγό, από όπου έριξαν πυροτεχνήματα και προκάλεσαν φωτιά στην Ύδρα, oδηγήθηκαν στον εισαγγελέα.

Οι κατηγορούμενοι αναμένεται να απολογηθούν την ερχόμενη Τετάρτη.

Οι κατηγορούμενοι είναι μέλη του πληρώματος της θαλαμηγού που έπλεε κοντά στο πευκόδασος της Ύδρας. Σύμφωνα με την κατηγορία, από τη θαλαμηγό εκτοξεύτηκαν πυροτεχνήματα τα οποία προκάλεσαν τη φωτιά στο μοναδικό πευκόδασος του νησιού.

Ads

Σύμφωνα με πληροφορίες, τη θαλαμηγό είχαν νοικιάσει άτομα από το Καζακστάν, που πραγματοποιούσαν διακοπές στην Ελλάδα.

Φωτιά στη Ύδρα: Κάηκαν 300 στρέμματα

Ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας, δήλωσε την Κυριακή (23/06) πως «300 στρέμματα κάηκαν στην Ύδρα».

Συγκεκριμένα, σε σχετική συνέντευξή του στο OPEN, ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας ανέφερε: «Η ΔΑΕ θα κάνει τη δουλειά της και σε αυτή την περίπτωση. Είχαμε άλλα δυο περιστατικά στην Αττική το 24ωρο που μας πέρασε και πολλά προχτές. Και στο περιστατικό της Ύδρας φέρονται, αυτό μένει να αποδειχθεί από την προανάκριση και ανάκριση, ο Εισαγγελέας ζήτησε να προσαχθεί το πλήρωμα και να κατασχεθεί στο σκάφος, ότι κάποιοι ιδιώτες με βεγγαλικά κατάφεραν να κάψουν 300 στρέμματα στην Ύδρα».

Ακόμα, ο ίδιος είπε: «Θέλω πω ότι, χθες το βράδυ, χειριστήκαμε την πιο δύσκολη κατάσταση που έχει προκύψει για την Αττική φέτος, μια μεγάλη πυρκαγιά στην Κερατέα σε ώρα που δεν μπορούσαν να απογειωθούν εναέρια μέσα, μεταξύ κατοικιών κοντά στη Λαυρίου. Ευχαριστώ παρά πολύ και μέσα από την καρδιά μου Πυροσβεστική, εθελοντές, τους ανθρώπους της Πολιτικής Προστασίας, τους ανθρώπους της Αυτοδιοίκησης, την Ελληνική Αστυνομία. Σε περισσότερο από μια ώρα είχε κατασβεστεί».