Καμένα σπίτια, αυτοκίνητα και επιχειρήσεις άφησε πίσω της η φωτιά που ξέσπασε το βράδυ της Δευτέρας στη Νέα Μάκρη και η οποία τέθηκε υπό πλήρη έλεγχο το πρωί της Τρίτης, μετά από ολονύχτια μάχη.

Ads

Η ΕΡΤ κατέγραψε καταστροφές στην οδό Ανατολής, όπου η φωτιά πέρασε μέσα από αρκετά σπίτια, ενώ μεταξύ των εγκαταστάσεων που έπληξαν οι φλόγες είναι και μια επιχείρηση στην οποία κάηκαν τρία αυτοκίνητα.

Κατά τη διάρκεια της νύχτας η φωτιά έφτασε έως αυλές σπιτιών σε οικισμούς της Νέας Μάκρης, με τις αρχές να στέλνουν SMS στο 112 στους κατοίκους των οικισμών Λιβίσι και Αγία Μαρίνα.

«Όλο το βράδυ υπήρχαν μικρές εστίες. Υπήρχαν δυνάμεις σε ετοιμότητα για αναζωπύρωση. Η φωτιά ήταν κοντά σε κατοικήσιμες περιοχές και η Πυροσβεστική ήταν σε ετοιμότητα, διότι ο αέρας ήταν έντονος. Οι φωτιές ήταν σε τρία διαφορετικά σημεία, σε μικρή απόσταση, αλλά ήταν τρεις διαφορετικές εστίες», είπε στο Mega ο Περιφερειάρχης Αττικής.

Ads

«Υπάρχουν ενδείξεις εμπρησμού. Υπάρχουν ενδείξεις πως τρεις εστίες φωτιάς μέσα στην ίδια περιοχή μπήκαν σχεδόν ταυτόχρονα. Αυτό μαζί με τους ανέμους αντιλαμβάνεστε ότι ήταν πολύ δύσκολη κατάσταση», κατέληξε.

image

image

image

image

image