Η βόρεια Αττική βρίσκεται στις φλόγες, καθώς μαίνεται ανεξέλεγκτη νέα αναζωπύρωση στη Βαρυμπόμπη. Για την ώρα οι συγκεντρώσεις μικροσωματιδίων στην ατμόσφαιρα της Αττικής, όπως προκύπτει και από τον live χάρτη παρακολούθησης της ευρωπαϊκής πλατφόρμας μετρήσεων ποιότητας αέρα PurpleAir, βρίσκονται σε σχετικά χαμηλά επίπεδα, σε σχέση πάντα με τις τελευταίες ημέρες.

Ads

Ωστόσο, όσο μαίνεται η μεγάλη πυρκαγιά στη Βαρυμπόμπη, η κατάσταση αναμένεται να αλλάξει προς το χειρότερο. Δείτε live την εξέλιξη εδώ.

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών συνιστά στους πολίτες και ειδικά σε όσους έχουν χρόνια νοσήματα να επικοινωνήσουν άμεσα με τον γιατρό τους εάν εμφανίσουν συμπτώματα, όπως δύσπνοια και βήχα, που επιμένουν.

Για τα άτομα με καρδιακή νόσο, ο ΙΣΑ συνιστά να καλέσουν το 166 και να κατευθυνθούν όσο το δυνατόν συντομότερα σε τμήμα επειγόντων περιστατικών για ιατρικό έλεγχο και ιατρικές εξετάσεις, ειδικά αν υπάρχουν συμπτώματα όπως σοβαρή αναπνευστική δυσχέρεια, πόνος στο στήθος, ή γενικά συμπτώματα καρδιακής προσβολής ή εγκεφαλικού επεισοδίου.

Ads

Ο ΙΣΑ τονίζει ότι οι έγκυοι θα πρέπει να αποφύγουν την άμεση επαφή με τη στάχτη και να ξεπλύνουν το δέρμα, το στόμα και τα μάτια τους όσο πιο γρήγορα γίνεται, ενώ και τα παιδιά θα πρέπει να μείνουν μακριά από τη στάχτη και τα αποκαΐδια και να μη συμμετάσχουν καθόλου στις εργασίες καθαρισμού στις πυρόπληκτες περιοχές.