Μεγάλη ταλαιπωρία υπέστησαν χιλιάδες οδηγοί και επιβάτες που βρίσκονταν στην εθνική οδό Αθηνών – Κορίνθου, μετά την φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Πέμπτης σε βυτιοφόρο, λίγο πριν το πρώτο τούνελ της Κακιάς Σκάλας, στο ρεύμα προς Κόρινθο.

Ads

Μιλώντας στο Open, μια πολίτης ανέφερε πως βρίσκεται εγκλωβισμένη από τη 1μιση το μεσημέρι, χωρίς καμία ενημέρωση, ενώ και στα αυτοκίνητα που βρίσκονται γύρω της επικρατεί ανησυχία, αφού κάποια δεν έχουν και air condition, με αποτέλεσμα να βρίσκονται κάτω από τον ήλιο για ώρες.

Ακόμη, όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, λεωφορεία που έφυγαν από τα ΚΤΕΛ της Καλαμάτας, παραμένουν για ώρες κολλημένα στα Σ.Ε.Α. του Σπαθοβουνίου ενώ δε λείπουν και οι εντάσεις μεταξύ όσων επιθυμούν να επιστρέψουν Καλαμάτα και αυτούς που επιθυμούν μα περιμένουν και να συνεχίσουν το ταξίδι. Χαρακτηριστικό είναι, ότι οι οδηγοί πρότειναν στους επιβάτες ακόμα και να ψηφίσουν για το τι θα κάνουν.

Η πυρκαγιά ξέσπασε γύρω στις 12 το μεσημέρι σε βυτιοφόρο όχημα. Το όχημα μετέφερε 7,5 τόνους υγραερίου. Ο οδηγός εγκατέλειψε έγκαιρα το όχημά του και είναι καλά στην υγεία του. Η φωτιά κατεσβέσθη και έχουν αφήσει το αέριο να διαφύγει στην ατμόσφαιρα υπό την επίβλεψη της Πυροσβεστικής.

Ads

Σημειώνεται πως η μετάγγιση του υγραερίου από το βυτιοφόρο ολοκληρώθηκε. Επίσης, σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση από την Αστυνομία, άνοιξε η παλαιά εθνική οδός Αθηνών-Κορίνθου και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας. Επιπρόσθετα σε ανακοίνωση της η ΕΛΑΣ σχετικά με τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που είναι σε ισχύ επισημαίνει ότι από τα διόδια Ελευσίνας γίνεται αναστροφή των οχημάτων προς Αθήνα. Ομοίως, από τα διόδια Καλαμακίου γίνεται αναστροφή των οχημάτων προς Κόρινθο.

 

ΣΥΡΙΖΑ / Για άλλη μια φορά ανίκανο το δήθεν επιτελικό κράτος

Να δοθεί αναλυτική ενημέρωση στους εγκλωβισμένους της Εθνικής Οδού Αθηνών – Κορίνθου ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ με ανακοίνωσή του.

«Το βέβαιο είναι ότι το δήθεν επιτελικό κράτος του κ. Μητσοτάκη για ακόμη μια φορά αποδεικνύεται ανίκανο να προλάβει και να αντιμετωπίσει τέτοιες καταστάσεις», τονίζει μεταξύ άλλων.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ

Χιλιάδες οδηγοί και ταξιδιώτες παραμένουν εγκλωβισμένοι για ώρες στην Εθνική Οδό Αθηνών – Κορίνθου σε συνθήκες υψηλών θερμοκρασιών.

Όσο περνούν οι ώρες οι καταγγελίες πληθαίνουν για έλλειψη στοιχειώδους ενημέρωσης.

Όπως όλα δείχνουν η ταλαιπωρία θα συνεχιστεί για ώρες μέχρι να ολοκληρωθεί με ασφάλεια η διαδικασία μετάγγισης του εύφλεκτου υλικού από το βυτιοφόρο.

Οι αρχές οφείλουν τουλάχιστον να μεριμνήσουν, έστω και τώρα, για την τακτική ενημέρωση των εγκλωβισμένων και για την παροχή των αναγκαίων ειδών πρώτης ανάγκης, νερού και τροφίμων.

Τα ερωτήματα είναι τεράστια για το πώς δεν αποφεύχθηκε έγκαιρα το μποτιλιάρισμα και η πολύωρη ταλαιπωρία για χιλιάδες πολίτες.

Το βέβαιο είναι ότι το δήθεν επιτελικό κράτος του κ. Μητσοτάκη για ακόμη μια φορά αποδεικνύεται ανίκανο να προλάβει και να αντιμετωπίσει τέτοιες καταστάσεις.

ΚΚΕ / Για ακόμα μία φορά έλλειψη σχεδίου

Να ληφθεί κάθε μέριμνα για τους χιλιάδες που βρίσκονται εγκλωβισμένοι στην Εθνική Οδό Αθηνών – Κορίνθου, λόγω της φωτιάς που ξέσπασε το πρωί σε βυτιοφόρο, ζητά το ΚΚΕ.

Το κόμμα τονίζει πως η ταλαιπωρία που υπέστησαν «αναδεικνύει για ακόμα μία φορά την έλλειψη ολοκληρωμένου σχεδίου αντιμετώπισης τέτοιων συμβάντων στους κατά τα άλλα γεμάτους διόδια αυτοκινητοδρόμους της χώρας»

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΚΚΕ

Η μεγάλη ταλαιπωρία που αντιμετωπίζουν χιλιάδες εγκλωβισμένοι οδηγοί στην Εθνική Οδό Αθηνών – Κορίνθου, καθώς και στην παλαιά Εθνική, λόγω της πυρκαγιάς σε βυτιοφόρο όχημα, χωρίς καμία ενημέρωση για το πότε θα μπορέσουν να κινηθούν, αλλά και χωρίς καμία μέριμνα, τόσο από τους αρμόδιους κρατικούς φορείς όσο και από τη διαχειρίστρια εταιρεία, αναδεικνύει για ακόμα μία φορά την έλλειψη ολοκληρωμένου σχεδίου αντιμετώπισης τέτοιων συμβάντων στους κατά τα άλλα γεμάτους διόδια αυτοκινητοδρόμους της χώρας.

Τώρα πρέπει να ληφθεί κάθε μέριμνα για τους χιλιάδες οδηγούς και επιβάτες για όσο διάστημα παραμένουν εγκλωβισμένοι, σε συνδυασμό με τα άμεσα μέτρα για τον όσο πιο γρήγορο και ασφαλή απεγκλωβισμό τους.

Παρεμβάσεις για το θέμα πραγματοποίησαν οι βουλευτές του ΚΚΕ Χρήστος Κατσώτης στον υπουργό Πολιτικής Προστασίας Β. Κικίλια και Χρήστος Τσοκάνης στο Α’ Τμήμα Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων ΠΑΘΕ Αττικής στα Μέγαρα.