Συναγερμός έχει σημάνει από τα ξημερώματα για τη φωτιά που ξέσπασε στο πλοίο Euroferry Olympia, ανοιχτά της Κέρκυρας, κοντά στην Ερεικούσα, καθώς εκτελούσε δρομολόγιο από την Ηγουμενίτσα προς το Μπρίντεζι.

Ads

Το πλοίο έφυγε από το λιμάνι της Ηγουμενίτσας στις 01:50 και στις 04:30 τα ξημερώματα τους ενημέρωσαν ότι εκδηλώθηκε φωτιά στο πλοίο. Η φωτιά, σύμφωνα με τις πληροφορίες, εκδηλώθηκε από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία στο γκαράζ και εξαπλώθηκε σε όλους τους χώρους.

Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση από το υπουργείο Ναυτιλίας, στο πλοίο επέβαιναν συνολικά 290 επιβαίνοντες, επιβάτες και πλήρωμα. Από αυτούς 21 είναι Έλληνες, 14 επιβάτες και 7 άτομα από το πλήρωμα. Ακόμη στο γκαράζ του πλοίου ήταν 25 ΙΧ οχήματα και 153 φορτηγά. 

Αρχικά από τους υπεύθυνους του πλοίου και τις αρχές είχε αναφερθεί πως όλοι οι επιβαίνοντες είχαν επιβαστεί στις λέμβους και ήταν καλά στην υγεία τους, ωστόσο οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν πως τουλάχιστον 10 ή 11 άνθρωποι λείπουν από την καταμέτρηση που έγινε μετά την εκκένωση του πλοίου.

Ads

Επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες, βρίσκεται σε εξέλιξη επιχείρηση απεγκλωβισμού δύο ατόμων που βρίσκονται στο γκαράζ του φλεγόμενου πλοίου. Οι άνδρες του Λιμενικού προσπαθούν να τους καθοδηγήσουν σε ασφαλές σημείο, ώστε να τους παραλάβουν. Σύμφωνα επίσης με τις τελευταίες πληροφορίες, μέχρι στιγμής έχουν μεταφερθεί τρεις επιβάτες στο νοσοκομείο Κέρκυρας.

Διαβάστε επίσης:

Εικόνες από το φλεγόμενο πλοίο και η στιγμή που εκπέμπει «mayday»