Φωτιά ξέσπασε το πρωί της Τρίτης (4/7), γύρω στις 5:45, σε εργοστάσιο παρασκευής πρώτων υλών για βερνίκια και χρώματα στα Οινόφυτα της Βοιωτίας.

Ads

Για την κατάσβεση κινητοποιήθηκαν 32 πυροσβέστες με 14 οχήματα, ενώ συνδρομή παρέχουν υδροφόρες ΟΤΑ.

Λίγο μετά τις 9:10, η φωτιά τέθηκε υπό μερικό έλεγχο, με τις δυνάμεις της Πυροσβεστικής να παραμένουν στο σημείο.

Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής Γιάννης Αρτοποιός ανέφερε ότι το πύρινο μέτωπο δεν έχει επεκταθεί σε άλλα όμορα κτίρια, έχει περιοριστεί σε μια πτέρυγα του εργοστασίου και αναμένεται πολύ σύντομα να τεθεί υπό πλήρη έλεγχο. Σημείωσε ωστόσο ότι η ατμόσφαιρα είναι αποπνικτική, γι’ αυτό και οι κάτοικοι στην περιοχή θα πρέπει να παραμείνουν στα σπίτια τους με κλειστά παράθυρα, προκειμένου να μην εμφανίσουν δυσχέρεια της αναπνευστικής τους λειτουργίας.

Ads

Σύμφωνα με τον κ. Αρτοποιό, πρόκειται για μία δύκολη πυρκαγιά, λόγω των πολλών εύφλεκτων υλικών, και από τις φλόγες έχει καταστραφεί ολοσχερώς η μία πτέρυγα του εργοστασίου.

Ο ίδιος ανέφερε ότι οι κάτοικοι της περιοχής και οι εργαζόμενοι στα Οινόφυτα θα έρθουν αντιμέτωποι για τις επόμενες ώρες με τοξικό καπνό λόγω των υλικών που καίγονται. Για το λόγο αυτό, οι διερχόμενοι από το σημείο συμβουλεύονται να έχουν κλειστά τα παράθυρά τους.