«Δεν είπαμε ποτέ ότι δεν θέλουμε τους συλλόγους» υποστήριξε σε σημερινές του δηλώσεις ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών, Θεόδωρος Φορτσάκης. «Αντιθέτως», σημείωσε «επιθυμούμε να ενισχυθούν» και πρόσθεσε ότι οι ίδιοι οι σύλλογοι θα αποφασίσουν αν θέλουν ή όχι την ηλεκτρονική ψηφοφορία.

Ads

 
«Να μην υπάρχει καμία παρεξήγηση ως προς αυτό, άλλο πράγμα η ηλεκτρονική ψηφοφορία και άλλο πράγμα είναι οι φοιτητικοί σύλλογοι. Οι σύλλογοι θα κρίνουν εάν τη θέλουν ή όχι» σημείωσε.
 
«Πρέπει να σας πω ότι όταν αποφασίζονται σοβαρές ενέργειες φοιτητικές θα πρέπει να υπάρχει μια ευρεία αποδοχή από τη βάση. Θα πρέπει να παροτρύνουμε τους φοιτητές να συμμετέχουν στις συνελεύσεις διότι όταν οι συνελεύσεις έχουν 100 – 150 άτομα και λαμβάνεται μια απόφαση η οποία δεσμεύει 9.000 άτομα υπάρχει μια διάσταση σημαντική» ανέφερε.
 
«Οι φοιτητικές διεκδικήσεις είναι σοβαρές, ωστόσο, ένα κομμάτι αυτών είναι ακαδημαϊκό και ένα κομμάτι είναι πολιτικό. Για το ακαδημαϊκό κομμάτι θα πρέπει να ανοίξει ένας διάλογος για να μπορέσουμε να δούμε πως μπορούμε να επιτύχουμε την καλύτερη λύση. Να ξέρετε ότι το πανεπιστήμιο δεν είναι απέναντι στους φοιτητές του είναι μαζί με τους φοιτητές του» υποστήριξε ο Θεόδωρος Φορτσάκης μιλώντας στην εκπομπή Κοινωνία Ώρα MEGA.
 
Σε ό,τι αφορά τις μετεγγραφές των φοιτητών και τα προβλήματα που θα δημιουργηθούν στα ιδρύματα ο πρύτανης του ΕΚΠΑ τόνισε: «Τους φοιτητές θα τους εγγράψουμε γιατί αυτό προβλέπει ο νόμος. Θα πρέπει όμως να συνειδητοποιήσουμε όλοι ότι οι νόμοι για να εφαρμόζονται θα πρέπει να είναι νόμοι που εκδίδονται με βάση την πραγματικότητα. Όταν δεν έχουμε υπαλλήλους, όταν δεν έχουμε αίθουσες για να τους διδάξουμε, όταν δεν έχουμε εργαστήρια να τους καθίσουμε να ασκηθούν πως θέλουμε να πάρουν πτυχίο τα παιδιά αυτά».