Ο βουλευτής Επικρατείας της ΝΔ, υπεύθυνος για θέματα Παιδείας, Θόδωρος Φορτσάκης εμφανίστηκε θετικός στην επιβολή διδάκτρων στα δημόσια σχολεία, μια συζήτηση που προκλήθηκε ύστερα από άρθρο του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξανδρου Τριανταφυλλίδη.

Ads

Σημειώνεται πως ο Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης, σχολιάζοντας το ζήτημα που ανέκυψε από το άρθρο του, έκανε λόγο για παρερμηνεία των δηλώσεών του «υποκρισία και φαρισαϊσμό». «Ο τίτλος “προτείνει δίδακτρα….” αποτελεί πλήρη παραποίηση και διαστροφή των απόψεων μου», είπε και πρόσθεσε: «Όσοι μπουν στον κόπο να διαβάσουν το σύνολο των δύο άρθρων, που δημοσιεύτηκαν στην «ΑΥΓΗ» και στο tvxs.gr, θα αντιληφθούν ότι υπερασπίζομαι τη Δημόσια Παιδεία και την Ελληνική Οικογένεια, που αιμορραγεί για να σπουδάσει τα παιδιά της».

Όπως δήλωσε ο Θεόδωρος Φορτσάκης στο πρακτορείο 104,9 FM «είναι μια πρόταση που θα πρέπει να συζητηθεί διότι υπάρχουν πάρα πολλές οικογένειες ελληνικές οι οποίες πληρώνουν τεράστια ποσά σε φορείς οι οποίοι βρίσκονται έξω από τη δημόσια παιδεία».

«Επειδή η παραπαιδεία είναι ένα φαινόμενο δεδομένο θα πρέπει να βρεθεί τρόπος να ενταχθεί στην κανονική δημόσια παιδεία, με βασικό στόχο τη δημιουργία ολοήμερων σχολείων», σημείωσε.

Ads

Εκτός αυτού είπε πως «θα μπορούσε να υπάρχει μια συνεργασία ανάμεσα στα δημόσια σχολεία και ιδιωτικούς φορείς […] με προσφορά συγκεκριμένων επιλογών τις οποίες δεν μπορεί να προσφέρει το δημόσιο σχολείο» εκφράζοντας πως είναι λογικό να υπάρχει ένα αντίτιμο για να επιτρέψει τη λειτουργία των προσφορών.

«Διάβασα την πρόταση από τις εφημερίδες και νομίζω ότι πρέπει να συζητηθεί», τόνισε και στην συνέχεια υπογράμμισε ότι ένα από τα βασικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα δημόσια σχολεία είναι η υποχρηματοδότηση, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι οι πόροι που διατίθενται για τη λειτουργία τους σπαταλώνται χωρίς προγραμματισμό και στόχευση.