Αποστάσεις από τη συγκέντρωση των «παραιτηθείτε» πήρε ο βουλευτής της ΝΔ Θεόδωρος Φορτσάκης, σημειώνοντας πως ορισμένοι από τους συμμετέχοντες «εκφράζουν θέσεις που δεν είναι συνταγματικές». Την ίδια στιγμή ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης ανακοίνωσε πως θα συμμετάσχει στη συγκέντρωση.

Ads

«Εγώ δεν πρόκειται να κατέβω στη διαδήλωση», είπε, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα, και πρόσθεσε: «Μπορεί πραγματικά ορισμένοι από τους διαδηλωτές να εκφράζουν συναισθήματα ή θέσεις που δεν είναι συνταγματικές, διότι όταν κανείς βάλει κατά πάντων και ζητά να καταρρεύσει το πολιτικό σύστημα προφανώς υιοθετεί  θέσεις ακρότητας».

Όσο για το κεντρικό σύνθημα «Παραιτηθείτε», είπε πως αυτό «είναι υπερβολικό δεν δίνει κάποια θετική προοπτική στην επίλυση των προβλημάτων. Το “παραιτηθείτε”, δεν είναι λύση, η λύση είναι “σηκώστε τα μανίκια και δουλέψτε για τη χώρα”».

Το απόσπασμα στο 9:45

Λίγο αργότερα ο Θεόδωρος Φορτσάκης εξέδωσε διευκρινιστική ανακοίνωση για τα όσα είπε για τη συγκέντρωση «παραιτηθείτε»:

Ads

«Κάποιοι σκόπιμα σπεύδουν να δημιουργήσουν λανθασμένες εντυπώσεις και παρανοήσεις για τα όσα ανέφερα για την εκδήλωση διαμαρτυρίας πολιτών της 15ης Ιουνίου. Να σταματήσουν να το κάνουν. Αυτό που είπα είναι ότι το σύνθημα “Παραιτηθείτε” από μόνο του δεν δίνει λύσεις» αναφέρει και συμπληρώνει:

«Είναι, όμως, μία αυθεντική έκφραση της πραγματικής αγανάκτησης που αισθάνεται η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων για την καταστροφική πολιτική της χειρότερης μεταπολιτευτικά κυβέρνησης που είχε η Ελλάδα. Οι πολίτες δεν δέχονται πια να υποβαθμίζεται καθημερινά η ζωή τους, να τους παραπλανούν με ψέματα και “αυταπάτες” και είναι λογικό και αναμενόμενο να αντιδρούν».