Αντιπολίτευση και κυβέρνηση διασταύρωσαν τα ξίφη τους σήμερα με τη φορολογική μεταρρύθμιση να αποτελεί το μήλο της έριδας. Για πολιτική απάτη και επερχόμενη φοροκαταιγίδα έκανε λόγο η ΝΔ, για ψέματα του Αλέξη Τσίπρα Και βαρύ φορολογικό λογαριασμό έκανε λόγο το Ποτάμι, με το υπουργείο Οικονομικών να καταγγέλλει από την πλευρά του προσπάθεια «τρομοκράτησης» των πολιτών.

Ads

ΝΔ: Οι μάσκες έπεσαν

Πολιτική απάτη χαρακτηρίζει τις εσπευσμένες εκλογές η ΝΔ και κατηγορεί τον Αλέξη Τσίπρα πως «βιάστηκε γιατί προετοίμαζε την πιο άγρια φοροκαταιγίδα που γνώρισε ο τόπος, αλλά και την πιο βίαιη επίθεση στις συντάξεις».

Σύμφωνα με τη ΝΔ «ο ΣΥΡΙΖΑ ανακηρύσσει πλούσιους όσους παίρνουν σύνταξη 1.000 και μισθό 1.500 ευρώ» ενώ «εξοντώνει τα μεσαία και χτυπά αδίστακτα ακόμη και τα χαμηλότερα εισοδηματικά στρώματα».

Ads

Στην ανακοίνωση επισημαίνεται πως ήδη «μετά τις πρόσφατες οριζόντιες μειώσεις των κύριων και επικουρικών συντάξεων κατά 2% και 6% αντίστοιχα, εξαγγέλλονται από τον αρμόδιο υπουργό, σε αντίθεση με τις προεκλογικές δεσμεύσεις Τσίπρα, νέες δραματικές μειώσεις» και τονίζεται ότι «ταυτόχρονα αρχίζει η είσπραξη του ΕΝΦΙΑ που θα καταργείτο, ξεκινά η αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά, ενώ συνεχίζεται η εμμονή της κυβέρνησης στην επιβολή ΦΠΑ 23% στην εκπαίδευση, στην αύξηση των φόρων στους αγρότες, των τελών κυκλοφορίας, των φορολογικών συντελεστών, αλλά και στην κατάργηση φοροαπαλλαγών».

«Οι μάσκες έπεσαν και ο λογαριασμός της διακυβέρνησης Τσίπρα-Καμμένου γονατίζει τους Έλληνες», καταλήγει η ανακοίνωση της ΝΔ.

Ποτάμι: Βαρύς ο λογαριασμός

«Πριν ακόμη στεγνώσει το εκλογικό αποτέλεσμα, τα ψέματα του κ. Τσίπρα εξανεμίστηκαν», σχολίασε το Ποτάμι για τα φορολογικά μέτρα και προσέθεσε: «Ο φορολογικός λογαριασμός βαρύς. Ας μην έχουμε αυταπάτες. Έπονται οι επιβαρύνσεις στις συντάξεις και τους μισθούς».

Το Ποτάμι καταγγέλλει επίσης ότι η κυβέρνηση έβαλε τους μαθητευόμενους μάγους της, όπως λέει, να διαρρέουν διάφορα ευφάνταστα σενάρια για επιπρόσθετες φορολογικές αλλαγές. «Ας μην πέφτουν όμως οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ από τα σύννεφα» αναφέρει η ανακοίνωση του κόμματος.

ΥΠΟΙΚ: Η ΝΔ τρομοκρατεί τους πολίτες

Με ανακοίνωση του το ΥΠΟΙΚ  κατηγορεί την Αξιωματική Αντιπολίτευση για συντονισμένη προσπάθεια τρομοκράτησης των φορολογουμένων, παρουσιάζοντας ακόμη και φόρους που προϋπήρχαν ως νέους.

Ειδικότερα σε ανακοίνωση-απάντηση του υπουργείου Οικονομικών τονίζεται: «Σε συντονισμένη προσπάθεια τρομοκράτησης των φορολογουμένων πολιτών έχει επιδοθεί η Νέα Δημοκρατία, σε συμμαχία με μέρος των ΜΜΕ, κάνοντας λόγο για επερχόμενη φοροκαταιγίδα, παρουσιάζοντας ακόμη και φόρους που προϋπήρχαν ως νέους».

Το Υπουργείο Οικονομικών «για να αντικρούσει ανάλογη φημολογία και καταστροφολογία και κυρίως για να διασφαλίσει την αντικειμενική ενημέρωση των πολιτών, απάντησε λεπτομερώς για θέματα φορολογικής πολιτικής με δελτίο τύπου που εξέδωσε στις 24 Σεπτεμβρίου 2015».

Το Υπουργείο Οικονομικών:

– υπογραμμίζει ότι τα περισσότερα φορολογικά μέτρα είναι ίδια με εκείνα του περσινού έτους, χωρίς ταυτοχρόνως να αμφισβητεί τις δυσκολίες οι οποίες προκύπτουν από την συμφωνία.

– έχει δεσμευθεί να καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια με στόχο την ελάφρυνση συγκεκριμένων κοινωνικών ομάδων προχωρώντας: στην αναδιάρθρωση του φορολογικού συστήματος, στη διεύρυνση της φορολογικής βάσης και στην πάταξη της φοροδιαφυγής.