Συνεχίζουν να προκαλούν έντονες αντιδράσεις και συζητήσεις το βίντεο και οι φωτογραφίες από την επίσκεψη του πρωθυπουργικού ζεύγους στην Πάρνηθα, εν μέσω αυστηρού lockdown, όπου φωτογραφίζονται με μοτοσικλετιστές χωρίς τα επιβεβλημένα μέτρα προστασίας.

Ads

Εκτός όμως των υγειονομικών μέτρων έχει αναδειχθεί και μια άλλη διάσταση, αυτήν της περιβαλλοντικής νομοθεσίας. «Απαγορεύεται η άθληση με μηχανοκίνητα μέσα σε Εθνικούς Δρυμούς και Δάση» επισημαίνει με δήλωσή του ο βουλευτής του ΜέΡΑ25, Κρίτων Αρσένης, ενώ και ο αντιπρόεδρος του Φορέα Διαχείρισης Δρυμού Πάρνηθας, Γιάννης Στάμου, απαντώντας στο ερώτημα του documentonews, αν επιτρέπεται το motocross εντός του δρυμού μετά τις εικόνες που έκαναν το γύρο του διαδικτύου με τη σύζυγο του πρωθυπουργού πάνω σε μηχανή, δήλωσε πως «απαγορεύεται το motocross εντός του δρυμού και εννοείται στο βουνό της Πάρνηθας, όπως επίσης απαγορεύεται κάθε τροχοφόρο όπου υπάρχουν μπάρες».

Παράλληλα και ο γενικός διευθυντής του ελληνικού παραρτήματος της Greenpeace, Νίκος Χαραλαμπίδης, έκανε λόγο για «λάθος μήνυμα». «Προφανώς και ένα τέτοιο μήνυμα δεν συνάδει με αυτό που θέλει να αναδείξει εδώ και πολλούς μήνες ο υπουργός Περιβάλλοντος» είπε ο κ. Χαραλαμπίδης και πρόσθεσε: «Αν βέβαια το κάνει κάποιο σημαίνον πρόσωπο για τη δημόσια ζωή, είναι διπλά λάθος».