Υπέκυψε στα τραύματά του ο εικονολήπτης Κώστας Θεοδωρακάκης, ο οποίος το απόγευμα της Κυριακής του Πάσχα χτυπήθηκε από “σαΐτα” κατά τη διάρκεια του παραδοσιακού σαϊτοπολέμου στην Καλαμάτα. 

Ads

Ο 53χρονος άνδρας, πατέρας δύο παιδιών, βιντεοσκόπησε τον θάνατό του, καθώς κατέγραφε τον σαϊτοπόλεμο όταν δέχτηκε τη σαΐτα στο κεφάλι. Όπως ανέφερε στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο διοικητής του νοσοκομείου, Γιώργος Μπέζος, ο 53χρονος διακομίστηκε σε πολύ σοβαρή κατάσταση, φέροντας τραύμα στο κεφάλι, αλλά παρά τις προσπάθειες των γιατρών να τον κρατήσουν στην ζωή, εξέπνευσε.

Παρά τον θρήνο και τις αντιδράσεις για τον χαμό του Κώστα Θεοδωρακάκη, ο δήμαρχος της πόλης δήλωσε ότι το έθιμο δεν πρόκειται  να απαγορευτεί. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο δήμαρχος της Καλαμάτας, Παναγιώτης Νίκας, «το έθιμο του σαϊτοπολέμου δεν θα απαγορευτεί, γιατί θα υπάρξουν αντιδράσεις». Όπως είπε είναι ανάγκη να ληφθούν μέτρα, προκειμένου να αποφευχθούν τέτοιου είδους περιστατικά, κάτι που όμως δεν έχει γίνει μέχρι τώρα.

Εν τω μεταξύ, σε επτά συλλήψεις προχώρησε η Αστυνομία στην Καλαμάτα μετά τον θανάσιμο τραυματισμό του 53χρονου εικονολήπτη, στο χώρο στάθμευσης του Νέδοντα.

Ads

Ειδικότερα, σύμφωνα με την Αστυνομία, έχουν συλληφθεί έξι άτομα, τα οποία είναι μέλη «μπουλουκιού» που συμμετείχε στον σαϊτοπόλεμο και από το οποίο φέρεται να έφυγε η σαΐτα, που κτύπησε τον εικονολήπτη.

Επίσης, συνελήφθη και ένας δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Καλαμάτας, ο οποίος, σύμφωνα με την Αστυνομία, είναι ο υπεύθυνος για την εκδήλωση.

Οι έξι συλληφθέντες πρόκειται να οδηγηθούν σήμερα στον εισαγγελέα, ενώ σε έρευνα που έκανε Αστυνομία σε χώρο που κατασκευάζονται τα υλικά του σαϊτοπόλεμου, βρέθηκαν 69 σαΐτες και κάποια υλικά, τα οποία θα σταλούν στα εργαστήρια της Αστυνομίας.

Η στιγμή του θανάσιμου τραυματισμού στο 18ο λεπτό