Τραγωδία το βράδυ της Δευτέρας στη Μακρυνίτσα του Βόλου όπου δύο αδέλφια έχασαν τη ζωή τους από επίθεση που δέχθηκαν στο πατρικό τους σπίτι με μαχαίρι.

Ads

“Μπήκε μέσα στο σπίτι κι άρχισε να τους μαχαιρώνει έναν- έναν”, λέει στο newsit.gr, o πρόεδρος της κοινότητας Μακρινίτσας του Βόλου, όπου μαζί με τους συγχωριανούς του έγιναν μάρτυρες ενός από τα πιο φρικιαστικά εγκλήματα που έχουν διαπραχθεί το τελευταίο χρονικό διάστημα στην Ελλάδα.

Τα δύο αδέρφια που βρήκαν τον θάνατο από τα χέρια του 31χρονου ήταν για τους κάτοικους της Μακρινίτσας υποδείγματα ηθικής.
“Ήταν τα καλύτερα παιδιά του χωριού και η οικογένεια τους δεν είχε απασχολήσει ποτέ για οτιδήποτε. Ο δολοφόνος με την Κωνσταντίνα βρίσκονταν σε διάσταση εδώ και τέσσερις μήνες. Ήρθε εδώ χθες το απόγευμα και σκότωσε τα παιδιά, ενώ τραυμάτισε και τη μητέρα τους” λέει ο πρόεδρος της κοινότητας, Ευάγγελος Σαρακατσάνος και συνεχίζοντας προσθέτει: “Είμαστε όλοι συγκλονισμένοι στο χωριό από αυτό που συνέβη. Δεν μπορούμε να πιστέψουμε ότι χάσαμε δύο από τα καλύτερα παιδιά”.

Η Κωνσταντίνα με τον πρώην σύζυγό της είχαν αποκτήσει ένα αγοράκι το οποίο σήμερα είναι δύο ετών. “Πριν λίγο καιρό είχε δημιουργηθεί και πάλι έναν περιστατικό με τον 31χρονο που είχε έρθει στο χωριό και έχει τσακωθεί με την κοπέλα” λέει ο πρόεδρος της κοινότητας.

Ads

Ο αδερφός της Κωνσταντίνας ο οποίος στην προσπάθειά του να σώσει την αδερφή του χτυπήθηκε από το μαχαίρι του 31χρονου δολοφόνου, εργάζονταν όπως μας αναφέρει ο πρόεδρος της Μακρυνίτσας στη ΔΕΔΔΗΕ, ενώ ο πατέρας των θυμάτων που είναι ο μόνος που γλίτωσε από τη μανία του δολοφόνου είναι αγρότης.

Το χρονικό

«Κακούργα πεθερά θα σε σφάξω, εσύ φταις για όλα. Ανοίξτε θα σας ξεκάνω όλους …» φώναζε, χτυπώντας με κλωτσιές και γροθιές την πόρτα στο ισόγειο του σπιτιού ο δράστης του διπλού φονικού στη Μακρυνίτσα του Βόλου.

Την ίδια ώρα, η 28χρονη κόρη της με το δίχρονο παιδί και τον πατέρα της ανέβηκαν να κρυφτούν στον επάνω όροφο του μικρού σπιτιού στη Μακρυνίτσα. Η πεθερά δεν μπορούσε να του ανοίξει, εξάλλου σε βάρος του υπήρχαν ασφαλιστικά μέτρα για να μη πλησιάζει την οικογένεια στην οποία είχε ξαναδημιουργήσει επεισόδια.

Τότε ο 31χρονος, έσπασε την τζαμαρία και η πεθερά ήταν η πρώτη στην οποία επιτέθηκε με το μαχαίρι που έφερε μαζί του, με τη λάμα των 25 εκατοστών. Όρμησε στην πεθερά και της κατάφερε δυο χτυπήματα ξυστά στο πρόσωπο, καθώς θεωρούσε πως εκείνη παρακίνησε την κόρη της να τον χωρίσει και να επιστρέψει στο πατρικό της.

Η πρώην γυναίκα του, με το που έσπασε την τζαμαρία ο δράστης, έτρεξε να κατέβει από την εσωτερική σκάλα για να προστατέψει την μητέρα της, επάνω έμεινε ο πρώην πεθερός του προφυλάσσοντας το εγγονάκι του.

Ο δράστης τότε επιτεθηκε στην εν διαστάσει σύζυγό του και της κατάφερε αλλεπάλληλες μαχαιριές, αποτέλεσμα των οποίων ήταν εκείνη να ξεψυχήσει από ακατάσχετη αιμορραγία. Πριν σπάσει την τζαμαρία, επειδή δεν του άνοιγαν την πόρτα, η 28χρονη Κωνσταντίνα πρόλαβε και τηλεφώνησε στο «100» αλλά κάλεσε παράλληλα σε βοήθεια και τον 30χρονο αδελφό της.

Διπλά άτυχος ο αδελφός

Ο άτυχος Γιώργος προσέτρεξε στο πατρικό του από την Πορταριά όπου συζούσε με τη σύντροφό του. Πρόλαβε τον πρώην γαμπρό του στην αυλή και ενώ εκείνος έτρεχε για να μπει στο αυτοκίνητό του για να ξεφύγει. Στη θέα του ο δράστης εξαγριώθηκε ακόμη περισσότερο και του επιτέθηκε με λυσσαλέο μίσος χτυπώντας τον επίσης με το μαχαίρι για να τον αποτελειώσει.

Η φυγή και η καταδίωξη

Μετά το επεισόδιο ο σύζυγος της 28χρονης μπήκε στο αυτοκίνητό του και τράπηκε σε φυγή, με κατεύθυνση σε άλλο χωριό του Πηλίου.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα TheNewspaper.gr, από τα πρώτα κιόλας λεπτά δόθηκε κατεπείγον σήμα προς όλες τις μονάδες και τα περιπολικά της Αστυνομίας, της Τροχαίας, της Ασφάλειας, της ΟΠΚΕ και τις μοτοσυκλέτες της ομάδας ΔΙ.ΑΣ να «χτενίσουν» την περιοχή πάνω από τον περιφερειακό δρόμο για τον εντοπισμό του μακελάρη.

Λίγα λεπτά μετά τις 21:00 της Δευτέρας, ο δράστης εντοπίζεται με το ΙΧ αυτοκίνητό του να κινείται από τον περιφερειακό προς την Αγριά, μέσω του τούνελ. Εκεί ξεκινά και η καταδίωξή του από όχημα της Ασφάλειας Βόλου.

Ο 31χρονος κινείται με μεγάλη ταχύτητα προς Λεχώνια, συνεχίζει προς Άγιο Βλάσιο, κάνει αναστροφή και επιστρέφει στην κατεύθυνση προς Άνω Λεχώνια. Στο σημείο αυτό, όχημα της Ασφάλειας του κλείνει τον δρόμο για να σταματήσει η τρελή του κούρσα, και τότε εκείνο εμβολίζει το αυτοκίνητο, χωρίς ευτυχώς να τραυματίσει κανέναν επιβαίνοντα.

Οι αστυνομικοί στις 21:25 του περνούν χειροπέδες και τον οδηγούν προς τη Διεύθυνση Αστυνομίας Μαγνησίας, ενώ οι υπηρεσίες κάνουν το όχημά του «φύλλο και φτερό» εντοπίζοντας μέσα σε αυτό και το μαχαίρι των φόνων.

«Δεν θυμάμαι τι έκανα, ήθελαν να με κλείσουν στο ψυχιατρείο» είπε ο δράστης του φονικού

Ο 31χρονος Δ.Ρ. φέρεται να είπε, σύμφωνα με το thenewspaper.gr πως δεν θυμάται τι έκανε υποστηρίζοντας ότι ήθελαν να τον κλείσουν σε ψυχιατρείο.

«Δεν θυμάμαι τι έκανα. Εγώ πήγα για να δω το παιδί μου και με εμπόδισαν. Μου το απαγόρευσαν και μου είπαν ότι θα με κλείσουν σε ψυχιατρείο» είπε αρχικά ο 31χρονος Δ.Ρ. που κατηγορείται ότι σκότωσε την πρώην σύζυγό του, την 28χρονη Κωνσταντίνα, και τον 30χρονο άδερφό της, Γιώργο.

«Θόλωσα, έσπρωξα τη γυναίκα μου και τον αδερφό της για να ανέβω στον πάνω όροφο που ήταν το παιδί μου. Δεν κατάλαβα ότι χρησιμοποίησα μαχαίρι. Έχω ένα σκοτεινό πέπλο» συμπλήρωσε.

Σύμφωνα με πληροφορίες σήμερα ήταν προγραμματισμένο να εκδικαστεί η υπόθεση ακούσιας νοσηλείας του 31χρονου σε ψυχιατρική δομή, μετά από αίτημα που είχε καταθέσει στις 15 Ιανουαρίου η σύζυγός του.

Ο 31χρονος δολοφόνος, ζούσε στο σπίτι της γιαγιάς του και της θείας του στην περιοχή Αγ. Μαρίνα του Αγ. Βλασίου. Εργαζόταν περιστασιακά σε συνεργείο αυτοκινήτων και λάμβανε αναπηρική σύνταξη, καθώς φέρεται να είχε τραυματιστεί σοβαρά σε τροχαίο ατύχημα στην Αγριά, έξω από το εργοστάσιο της ΕΨΑ. Είχε χάσει τον πατέρα του, ενώ η μητέρα του φέρεται να νοσηλεύεται σε ψυχιατρική κλινική της Αθήνας.