Νέα τροπή παίρνει η υπόθεση της δολοφονίας του κτηνοτρόφου Μανώλη Στρατάκη, ο οποίος έχασε τη ζωή του για μερικά στρέμματα γης στα Ανώγεια.

Ads

Αν και αρχικώς από την Αστυνομία είχε εμφανιστεί ως δράστης του φονικού 54χρονος συγχωριανός και συγγενής του θύματος, φέρεται τώρα να προκύπτει σοβαρή εμπλοκή και για τον 20χρονο γιο του.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του «Έθνους», τον γιο δείχνουν ως δράστη της δολοφονίας τα αδέλφια του θύματος, τα οποία ήταν παρόντα στο σκηνικό της αιματοχυσίας.

Υποστηρίζουν στις καταθέσεις που έδωσαν στην Αστυνομία ότι ο νεαρός ήταν εκείνος που πυροβόλησε και σκότωσε με καλάσνικοφ τον αδελφό τους.

Ads

Υπό το βάρος των καταθέσεων αλλά και του αναβρασμού που επικρατεί, πατέρας και γιος παραδόθηκαν χθες σε αστυνομικούς υπό συνθήκες απόλυτης μυστικότητας.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι όλα αυτά τα 24ωρα κρύβονταν σε αγροικία. Κατά την παράδοσή τους υπέδειξαν στους αστυνομικούς και τα σημεία όπου είχαν πετάξει τα όπλα που χρησιμοποίησαν κατά το ένοπλο επεισόδιο. Πρόκειται για ένα πιστόλι και ένα καλάσνικοφ.

Δρακόντεια μέτρα

Πατέρας και γιος οδηγήθηκαν υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας στο Δικαστικό Μέγαρο Ρεθύμνου όπου συγκεντρώθηκαν δεκάδες συγγενείς τους. Σε βάρος τους ασκήθηκε ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία εκ προθέσεως από κοινού και απόπειρα ανθρωποκτονίας και πήραν προθεσμία για να απολογηθούν σήμερα το πρωί. Από πλευράς Αστυνομίας εκπονείται ειδικό σχέδιο ως προς τα μέτρα ασφαλείας για σήμερα.

«Δεν μπορεί να χρεωθεί το άδικο η μία μεριά» δήλωσαν οι συνήγοροι υπεράσπισης, Διονύσης Βέρρας και Γιώργος Κοκοσάλης, υποστηρίζοντας ότι πατέρας και γιος δέχθηκαν σφοδρή ένοπλη επίθεση από την πλευρά του θύματος. Οπως λένε, με βάση τους κάλυκες που βρέθηκαν στον τόπο του συμβάντος, έγινε «πόλεμος» στα βοσκοτόπια του… θανάτου.

«Χρησιμοποιήθηκαν τουλάχιστον τρία όπλα». Μιλούν για ένα πιστόλι και ένα καλάσνικοφ, αυτά δηλαδή που κρατούσαν οι εντολείς τους, ένα 45άρι που έφερε το θύμα ενώ, όπως υποστηρίζουν, υπάρχουν και άλλοι «ορφανοί» κάλυκες από όπλα που δεν έχουν αναφερθεί μέχρι σήμερα. Τα ευρήματα αυτά αποτελούν για την υπεράσπιση κομβικό σημείο για την ανάδειξη των όσων πραγματικά εκτυλίχθηκαν στο βουνό.

«Αν εξαιρέσουμε τον έναν κάλυκα του πιστολιού και τους τέσσερις κάλυκες του καλάσνικοφ, βρέθηκαν άλλοι 12 κάλυκες στο σημείο. Πόσοι από αυτούς ανήκουν στο 45αρι, το οποίο εμείς πιστεύουμε ότι είχε ”πρωταγωνιστικό” ρόλο στην ένοπλη συμπλοκή;». Τα αδέλφια του θύματος υποστηρίζουν ότι ανταπέδωσαν πυροβολισμούς αφού είχε προηγηθεί η ένοπλη επίθεση σε βάρος τους και ο βαρύτατος τραυματισμός του 23χρονου, ο οποίος τελικά αποδείχτηκε μοιραίος.

Για την οικογένεια δράστης της δολοφονίας είναι ο νεαρός κατηγορούμενος. Καταλυτικό ρόλο ως προς το ποιος τελικά πυροβόλησε και σκότωσε τον Μ. Στρατάκη θα έχει το ιατροδικαστικό πόρισμα, το οποίο θα πρέπει να προσδιορίζει τον τύπο του όπλου από το οποίο βλήθηκε το θύμα. Είναι πιστόλι ή καλάσνικοφ;

Με βάση τις μαρτυρικές καταθέσεις που έχουν ληφθεί, ο 54χρονος ήταν εκείνος που κρατούσε το πιστόλι και ο γιος του έφερε το καλάσνικοφ.

Στ’ Ανώγεια το κλίμα εξακολουθεί να παραμένει βαρύ υπό τον φόβο της βεντέτας. Οι δύο κατηγορούμενοι ανήκουν σε μία από τις μεγαλύτερες οικογένειες της κωμόπολης και η εμπλοκή τους σε αυτήν την υπόθεση έχει σοβαρό αντίκτυπο στην τοπική κοινωνία. Η οικογένεια του θύματος είναι μικρότερη αριθμητικά, όμως, όπως σημειώνουν με νόημα όσοι γνωρίζουν καταστάσεις, δεν υστερεί σε σθένος και πυγμή.