Νέα ερωτηματικά προκύπτουν για την υπόθεση στο Πέραμα με την καταδίωξη όπου οδήγησε στον θάνατο του Νίκου Σαμπάνη στις αρχές του Οκτώβρη. Τα ερωτηματικά πρκύπτουν, καθώς το άτομο του οποίου το αυτοκίνητο είχε κλαπεί στην κατάθεση του είπε ότι το αυτοκίνητο είχε πυροβοληθεί, κυρίως στη θέση του συνοδηγού. 

Ads

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Το Βήμα» , ο 46χρονος ιδιοκτήτης του αυτοκινήτου ανέφερε ότι «πήρα το αυτοκίνητό μου που ήταν τρακαρισμένο στον προφυλακτήρα στη δεξιά πλευρά.  Το φανάρι αριστερά μπροστά ήταν σπασμένο  όπως και το φανάρι πίσω αριστερά . Υπήρχαν τρύπες από σφαίρες στο πορτμπαγκάζ στην πλευρά του συνοδηγού στην πόρτα στην κολώνα του συνοδηγού μεταξύ μπρος. Το κάθισμα του οδηγού στην πλάτη σχισμένο . Το πίσω δεξιά φινιστρίνι ήταν επίσης σπασμένο στην προσπάθεια να μου κλέψουν το αμάξι». 

Στην συνέχεια πρόσθεσε ότι «σφαίρες  επίσης πέρασαν από το ταμπλό του αυτοκινήτου και από τον ιμάντα της μηχανής και όποιες τρύπησαν τους σωλήνες του  air-condition».

Η πλευρά της αστυνομίας ισχυριζόταν ότι πυροβόλησε προς την πλευρά του οδηγού για να αναγκάσουν την πορεία του αυτοκινήτου να σταματήσει και ότι ο Νίκος Σαμπάνης ήταν ο οδηγός του οχήματος, όπου δέχθηκε σφαίρες που διαπέρασαν το αμάξωμα στα πλαίσια της συγκεκριμένης προσπάθειας των ένστολων να ακινητοποιήσουν το όχημα.

Ads

Ωστόσο η κατάθεση του 46χρονου δείχνει ότι το αμάξι φαίνεται να έχει πυροβοληθεί σχεδόν σε όλες τις πλευρές του, αλλά όχι στην πόρτα του οδηγού. Υπενθυμίζεται ότι οι άλλοι δύο επιβαίνοντες στο όχημα, σε αντίθεση με τους ισχυρισμούς της αστυνομίας, έχουν καταθέσει ότι ο Νίκος Σαμπάνης δεν ήταν ο οδηγός του οχήματος αλλά συνοδηγός.

Επιπλέον, ερωτηματικά είχαν ήδη δημιουργηθεί, καθώς ο Νίκος Σαμπάνης κείτονταν βαριά τραυματισμένος έξω από τη θέση του συνοδηγού με τους αστυνομικούς να υποστηρίζουν ότι έβγαλαν τον 21χρονο από τη θέση του συνοδηγού γιατί  δεν υπήρχε δυνατότητα πρόσβασης από τη θέση του οδηγού που παρέμενε κλειστή, ενώ υπήρχαν φωτογραφίες που έδειχναν την πόρτα του οδηγού ανοιχτή.

Στελέχη της ΕΛΑΣ σημειώνουν, σχετικά με το θέμα, ότι οι αναφορές των αστυνομικών που συμμετείχαν στο περιστατικό  ήταν ακριβείς, επιβεβαιώνονται από τις καταθέσεις αυτοπτών μαρτύρων και δεν υπάρχει κανένα σκοτεινό σημείο στην υπόθεση.