Σοβαρά ερωτήματα προκαλεί η στάση της αστυνομίας όσον αφορά την έρευνα για την ανθρωποκτονία του 18χρονου Νίκου Σαμπάνη, καθώς και την απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά δυο ακόμα Ρομά, από αστυνομικούς, διότι, όπως προκύπτει, το βασικό πειστήριο του εγκλήματος, το κλεμμένο όχημα, έχει γίνει παλιοσίδερα.

Ads

Τρεις ημέρες μετά την φονική καταδίωξη, οι αστυνομικοί επέστρεψαν το κλεμμένο όχημα στον ιδιοκτήτη του χωρίς να ενημερώσουν την ανακρίτρια και πριν καν ολοκληρωθεί η ανάκριση, όπως αποκαλύπτει η «Εφημερίδα των Συντακτών».

Ο ιδιοκτήτης του οχήματος στις 5 Νοεμβρίου το πήγε για παλιοσίδερα, με αποτέλεσμα να καταστραφεί το βασικό πειστήριο του εγκλήματος.

Η οικογένεια μάλιστα του 18χρονου Νίκου Σαμπάνη, πληροφορήθηκε ότι το αυτοκίνητο έχει καταστραφεί όταν έκανε αίτημα στο Δ’ Ανακριτικό τμήμα Πειραιά και ζήτησε να πληροφορηθεί για το όχημα, με αποτέλεσμα να αποκαλυφθεί ότι είχε γίνει παλιοσίδερα.

Ads

Η καταστροφή του αυτοκινήτου, πρακτικά σημαίνει ότι δεν υπάρχει πλέον η δυνατότητα για πρόσθετη λήψη βιολογικού υλικού και αποτυπωμάτων, αλλά και ούτε μπορεί να εξεταστεί από τεχνικό σύμβουλο της οικογένειας.

Υπενθυμίζεται ότι οι αστυνομικοί που κατηγορούνται για ανθρωποκτονία από πρόθεση και απόπειρα ανθρωποκτονίας αφέθηκαν ελεύθεροι χωρίς κανέναν περιοριστικό όρο.