Έντονη είναι η αγανάκτηση που επικρατεί αναφορικά με το χάος που επικράτησε στην Αττική εν μέσω του χιονιά, με πολλούς πολίτες να ζητούν τις παραιτήσεις των αρμοδίων κυβερνητικών στελεχών.

Ads

Αξίζει να σημειωθεί πάντως πως ανάλογες φωνές υπάρχουν και στο κυβερνητικό στρατόπεδο, με τον Νικήτα Κακλαμάνη να σπεύδει να το δηλώσει δημόσια.

«Μετέχω στο πολιτικό σύστημα, ως το 1/300 και αυτό με κάνει να νιώθω την ανάγκη να ζητήσω συγγνώμη σε προσωπικό επίπεδο για το χάος που είδαμε χθες», επεσήμανε χαρακτηριστικά μιλώντας στον Ant1 ο βουλευτής της ΝΔ και πρόσθεσε: «Αισθάνομαι ντροπή για όσα είδα χθες. Ζητάω προσωπικά συγγνώμη για το χάος. Πρέπει να πέσουν κεφάλια υπουργών».

Διαβάστε επίσης: Πολιτικοί αρχηγοί κατά κυβέρνησης και Μητσοτάκη για το χάος στην Αττική εν μέσω χιονιά

Ads

Συνεχίζοντας ανέφερε: «Θα περιμένω την έρευνα του Εισαγγελέα. Θα περιμένω μια νηφάλια και πλήρη ενημέρωση από την Πολιτική Προστασία και μετά θα πω την άποψη μου».

Ο κύριος Κακλαμάνης κατέληξε λέγοντας: «Θέλω να πιστεύω ότι ο Πρωθυπουργός, ο οποίος καθόλου ευτυχής δεν αισθάνεται, διότι είναι εύκολο να στοχοποιούμε τον έναν, αλλά οι από κάτω από τον πρωθυπουργό δεν μπορούν να τραβούν την ουρά τους απέξω, ότι θα λάβει εκείνα τα μέτρα που πρέπει. Όχι για να ικανοποιηθεί το δημόσιο αίσθημα, αλλά γιατί αυτό θα ήταν το σωστό και το δίκαιο για να μη επαναληφθούν».

Ποιοι υπουργοί βρίσκονται στο στόχαστρο

Παράλληλα, αρκετοί εκτιμούν πως το Μέγαρο Μαξίμου θα αναζητήσει «εξιλαστήρια θύματα» για το φιάσκο, ενώ την ίδια στιγμή έχουν αρχίσει να κυκλοφορούν τα πρώτα ονόματα υπουργών, που βρίσκονται στο “μάτι του κυκλώνα”, καθώς τους αποδίδονται σοβαρές ευθύνες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στη «μαύρη λίστα» έχουν μπει τρεις υπουργοί. Ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής, ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστος Στυλιανίδης, καθώς και ο υπουργός Περιβάλλοντος κι Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Κώστας Καραμανλής δεν συμμετείχε στη σύσκεψη που έγινε το πρωί της Τρίτης υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη . Χαρακτηριστικό είναι ακόμα, ότι, ήδη, φιλοκυβερνητικά μέσα όπως τα «Παραπολιτικά», στοχοποιούν όλη την πολιτική ηγεσία του Υποδομών, δηλαδή, τον Κώστα Καραμανλή και τον υφυπουργό Γιώργο Καραγιάννη.

Από τη μεριά του, ο Χρήστος Στυλιανίδης αναμένεται να απορροφήσει όλη την οργή του Μαξίμου, αφού αναμένεται να χρεωθεί όλες τις αποτυχημένες συσκέψεις επί συσκέψεων για την αντιμετώπιση της κακοκαιρίας «Ελπίδα» αλλά και τη συνολικότερη αποτυχία στους χειρισμούς.

Τέλος, στο στόχαστρο βρίσκεται και ο Κώστας Σκρέκας, καθώς του αποδίδονται ευθύνες για τις πολύωρες διακοπές ρεύματος σε πολλές περιοχές της Αττικής. Με τη μαύρη λίστα δείχνει να «φλερτάρει» και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, αφού στη σύσκεψη στο Μαξίμου συμμετείχε ο υφυπουργός Λευτέρης Οικονόμου..