Αργά το μεσημέρι της Παρασκευής, στις 16 Ιουλίου, νεαρή γυναίκα ανασύρθηκε νεκρή από τη θαλάσσια περιοχή της Λυγαριάς στη Φολέγανδρο. Σύμφωνα με πληροφορίες του Alpha, οι αστυνομικοί εντόπισαν στην περιοχή ένα σκουλαρίκι της κοπέλας αλλά και κηλίδες αίματος.

Ads

Το αυτοκίνητό της, ήταν παρκαρισμένο και κλειδωμένο στην άκρη του δρόμου, σε βραχώδες σημείο, που οδηγούσε στη θάλασσα. Οι αρχές εκτιμούν ότι η 26χρονη, βγήκε από το αυτοκίνητο παίρνοντας μαζί της ένα σακίδιο. Στη συνέχεια βρέθηκε στη θάλασσα. Η δήμαρχος του νησιού κ. Παπαδοπούλου Ευσταθία, ανέφερε πως την κοπέλα την είδε ένας περαστικός, και συγκεκριμένα ένας ψαράς, ο οποίος κάλεσε την αστυνομία.

Νωρίτερα, ένα ζευγάρι υποστήριξε ότι στις στις 23:55, χθες, καθώς κινούνταν με το αυτοκίνητό τους στην περιοχή είδαν έναν νεαρό άνδρα με το… μαγιό, να περπατά στον δρόμο κουτσαίνοντας, ενώ φίλος του νεαρού δήλωνε στο newsbomb τα εξής: «Με τον φίλο μου έχω να μιλήσω αρκετό καιρό, περίπου ένα μήνα. Εγώ του είχα πει να πάει διακοπές στη Φολέγανδρο. Ήταν στο νησί τρεις μέρες και έκαναν κάμπινγκ. Όταν ενημερώθηκα τι συνέβη τον πήρα αμέσως τηλέφωνο. Το κινητό του από χθες είναι κλειστό. Κανείς δεν μπορεί να τον βρει». Επίσης, σύμφωνα με το protothema.gr, περαστικοί φαίνεται να είχαν δει τον 30χρονο άνδρα με ματωμένο κεφάλι. 

Ο 30χρονος άνδρας, που είχε πάει μαζί με την 26χρονη στη Φολέγανδρο και έκαναν ελεύθερο κάμπινγκ στο νησί, βρέθηκε το βράδυ του Σαββάτου (17.07.2021) από αστυνομικούς σε βραχώδη περιοχή, οι οποίοι τον αναζητούσαν, καθώς αποτελεί πρόσωπο-κλειδί για τη διαλεύκανση της υπόθεσης. Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, όταν οι αστυνομικοί τον εντόπισαν αυτός αρχικά απειλούσε να αυτοκτονήσει, ωστόσο τελικά τελικά παραδόθηκε και μεταφέρθηκε σε αστυνομικό τμήμα. 

Ads

Ο 30χρονος, σύμφωνα με πληροφορίες, αρχικά πετούσε πέτρες στους αστυνομικούς, ενώ στη συνέχεια, όταν παραδόθηκε, φαίνεται να δήλωσε πως «μαλώσαμε. Χάλασε η φάση». Ο 30χρονος πείστηκε να κατέβει από τον βράχο και να παραδοθεί μετά από διαπραγματεύσεις που κράτησαν πάνω από μια ώρα, ενώ αυτήν την ώρα βρίσκεται και ανακρίνεται στο ΑΤ Φολέγανδρου. Αστυνομικοί τον περιγράφουν στο ethnos.gr ως άτομο που «βρίσκεται σε απόλυτη σύγχυση. Φαίνεται χαμένος και η επικοινωνία είναι δύσκολη μαζί του».

Μάλιστα ο 30χρονος φαίνεται να λέει ακατάληπτα πράγματα και οι αρχές προβληματίζονται ιδιαίτερα από το γεγονός πως επαναλαμβάνει τη φράση «ήταν η κακιά η ώρα, η κακιά η ώρα». Τον 30χρονο στη συνέχεια θα δει γιατρός ενώ για το γεγονός θα ειδοποιηθεί και εισαγγελέας.

Σύμφωνα με τις τελευταίες εξελίξεις, την υπόθεση αναλαμβάνει πλέον το Τμήμα Ανθρωποκτονιών της Ελληνικής Αστυνομίας. Οι αρχές μπορεί αρχικά να άφηναν ανοιχτό το ενδεχόμενο η κοπέλα να έπεσε καταλάθος, ωστόσο από τα μέχρι στιγμής στοιχεία φαίνεται ότι ο θάνατος της 26χρονης Γαρυφαλλιάς οφείλεται σε εγκληματική ενέργεια.

Όπως μετέδωσε νωρίτερα το OPEN, τα νέα ευρήματα κάνουν τους Λιμενικούς να πιστεύουν ότι βρίσκονται μπροστά σε ένα στυγερό έγκλημα. Στην παραλία όπου εντοπίστηκε η σορός 26χρονης, βρέθηκε σπασμένο το κολιέ που φορούσε στο λαιμό της. Πολύ κοντά το ένα της σκουλαρίκι και πιο κάτω κηλίδες αίματος, που πιθανότατα προέρχονται από τα χτυπήματα που δέχθηκε η κοπέλα.

Λιμενικοί και αστυνομικοί που χειρίζονταν την υπόθεση, θεωρούν πολύ πιθανό η κοπέλα να δολοφονήθηκε σε κάποιο σημείο της παραλίας και στη συνέχεια ο δράστης να πέταξε τη σορό της, στη θάλασσα για να καλύψει τη δολοφονία που διέπραξε. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Open, το μεσημέρι μέσα στη θάλασσα της Λυγαριάς, εκεί που εντοπίστηκε νεκρή η 26χρονη, βρέθηκε και ένα τσαντάκι, μέσα στο οποίο υπήρχε η ταυτότητα του 30χρονου.