Στις κάλπες προσέρχονται οι φοιτητές των ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρας σήμερα, Τετάρτη 10/5, 11 μέρες πριν τις εθνικές εκλογές της 21ης Μαΐου.

Ads

Οι φοιτητικές εκλογές διεξάγονται σε τεταμένο κλίμα αφού προηγήθηκαν αλληλοκατηγορίες μεταξύ των παρατάξεων για διπλές κάλπες και νοθεία, μη διασφάλιση του αδιάβλητου της διαδικασίας, καταγγελίες για ύποπτες περιπτώσεις εξαγοράς της ψήφου φοιτητών και συνθήματα.

Οι κάλπες άνοιξαν στις 7 το πρωί και θα κλείσουν στις 7 το απόγευμα. Δικαίωμα ψήφου έχουν οι ενεργοί και εγγεγραμμένοι στους καταλόγους σπουδαστές σε ΑΕΙ και ΤΕΙ.

Όσοι επιθυμούν να ψηφίσουν πρέπει να επιδείξουν στην εφορευτική επιτροπή αστυνομική ταυτότητα ή διαβατήριο ή δίπλωμα οδήγησης. Απαγορεύεται να ψηφίσει φοιτητής με την επίδειξη πάσο ή φοιτητικής ταυτότητας μόνο. (Αυτό καθορίζεται από τον κάθε φοιτητικό σύλλογο.

Ads

Φοιτητές χωρίς αστυνομική ταυτότητα, διαβατήριο ή δίπλωμα οδήγησης, επιτρέπονται να ψηφίσει με βεβαίωση από την γραμματεία του τμήματος, ύστερα από έλεγχο της καρτέλας τους στις Γραμματείες.

Προκειμένου οι φοιτητές να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα, κατά τις φοιτητικές εκλογές, τη σημερινή ημέρα δεν θα πραγματοποιηθούν μαθήματα.

Οι εκτιμήσεις μιλούν για αυξημένη συμμετοχή στη διαδικασία, η οποία τα τελευταία χρόνια χαρακτηρίζεται από την αποχή. Οι δυνάμεις της Πανσπουδαστικής Κίνησης Συνεργασίας, παράταξης που στηρίζει το ΚΚΕ, εκφράζουν αισιοδοξία για διατήρηση της πρωτιάς την οποία κατέκτησαν πέρσι, ξεπερνώντας τη ΔΑΠ – ΝΔΦΚ.