Στη σκιά του πενθήμερου λοκάουτ που οι πρυτάνεις των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων της Αθήνας αποφάσισαν ενόψει της επετείου του Πολυτεχνείου, αλλά και των βίαιων επεισοδίων που ακολούθησαν, φοιτητές από το ΑΠΘ δεν επέτρεψαν στον πρύτανη του πανεπιστημίου, Περικλή Μήτκα, να καταθέσει στεφάνι στο Μνημείο του Πολυτεχνείου, που βρίσκεται στην Πολυτεχνική Σχολή.

Ads

Ο πρύτανης προσήλθε πριν από την προγραμματισμένη ώρα για να κάνει την κατάθεση και μόλις πλησίασε, μια ομάδα από φοιτητές τον εμπόδισε να προχωρήσει μέχρι το Μνημείο. Ο ίδιος αποχώρησε, χωρίς να δοθεί άλλη διάσταση στο περιστατικό. Τελικά, άφησε το στεφάνι στην είσοδο, από όπου οι φοιτητές το πήραν και το πέταξαν.

Η πορεία μνήμης στη Θεσσαλονίκη είναι προγραμματισμένη για τις 17:00. στο Πολυτεχνείο και για τις 18:00 στην Καμάρα. Από τις 14:00 θα γίνουν διακοπές και εκτροπή κυκλοφορίας στις οδούς: Εγνατία, Εθν.Αμύνης, Τσιμισκή, Αγ.Δημητρίου, Πλατεία Δημοκρατίας, Πλατεία Χ.Α.Ν.Θ., Καρ. Ντηλ, Βασ. Ηρακλείου, Γ’ Σεπτεμβρίου, Αγγελάκη, Αρμενοπούλου, Γρ.Λαμπράκη, Κ.Καραμανλή.

Επίσης θα απαγορεύεται η στάση και η στάθμευση των αυτοκινήτων σε κεντρικούς δρόμους της πόλης.

Ads

Aστυνομικοί θα αναπτυχθούν γύρω από το ΑΠΘ και μπροστά σε γραφεία πολιτικών κομμάτων.

Πηγή: seleo.gr