Η Κροατία γίνεται η δεύτερη χώρα μετά το Ισραήλ που επιβεβαίωσε το πρώτο κρούσμα Flurona. Όπως ανέφερε η επικεφαλής της Υπηρεσίας Κλινικής Μικροβιολογίας Ζασμίνα Βράνες ένα άτομο μολύνθηκε ταυτόχρονα από κορονοϊό και γρίπη. 

Ads

Συγκεκριμένα, Το πρώτο κρούσμα Flurona καταγράφηκε στο Εκπαιδευτικό Ινστιτούτο Δημόσιας Υγείας «Dr Andrija Štampar» στο Ζάγκρεμπ. Σε αυτό το ίδρυμα,  καταγράφηκε περίπου το 50% των θετικών κρουσμάτων για τον COVID 19, το οποίο, όπως είπε, είναι πολύ περισσότερο από ό,τι πριν από επτά ημέρες, όταν υπήρχαν 30% θετικών δειγμάτων.

Η κ. Βράνες ανέφερε, επίσης, ότι είναι σπάνιο κάποιος να κολλήσει τρεις φορές κορονοϊό, ωστόσο υπάρχουν περιπτώσεις που έχουν μολυνθεί δύο φορές ενώ έχουν εμβολιαστεί. Πρόσθεσε ότι η κατάσταση με την παραλλαγή Όμικρον, που εξαπλώνεται πιο εύκολα, παρακολουθείται και η επώαση είναι μικρότερη από πέντε έως επτά ημέρες, ανέφερε στο κροατικό πρακτορείο Hina.

Πολλά κρούσματα Flurona δεν εχουν διαγνωστεί

Όπως είχε αναφέρει σχετικά ο Ηλίας Μόσιαλος, δεν πρόκειται για νέο ιό αλλά για ταυτόχρονες λοιμώξεις από τον κορονοϊό και τον ιό της γρίπης. Συνέβη σε έγκυο στο Ισραήλ αλλά είναι πιθανό να έχουμε πολλές τέτοιες περιπτώσεις σε αρκετές χώρες.

Ads

Ειδικοί στο Ισραήλ έχουν επισημάνει ότι το πρώτο κρούσμα που εντοπίστηκε στη χώρα και αφορά έγκυο γυναίκα που δεν είχε εμβολιαστεί, δεν είναι το μοναδικό και υπάρχουν και άλλοι με την ίδια πάθηση που δεν έχουν ακόμη διαγνωστεί.