Καθόλου δεν άρεσαν στην Χαριλάου Τρικούπη τα συγχαρητήρια που έδωσε ο πρωθυπουργός από το βήμα της Βουλής στον βουλευτή του ΚΙΝΑΛ Ανδρέα Λοβέρδο επειδή ανακάλεσε την κριτική του στην υπουργό Παιδείας Ν. Κεραμέως για την κατάρρευση της τηλε-εκπαίδευσης τη Δευτέρα. Οπως είναι γνωστό, όταν η κυβέρνηση καταλόγισε όλη την ευθύνη για την αποτυχία στον ευρωπαϊκό server, ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ πήρε πίσω προηγούμενη δήλωσή του, είπε, δηλαδή, “συγγνώμη λάθος”.

Ads

Το γεγονός ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης το θυμήθηκε και το σημείωσε ως τεκμήριο εποικοδομητικής στάσης της αντιπολίτευσης στην πρώτη ομιλία του στη Βουλή συζητείται και σχολιάζεται ήδη, ειδικά στους κύκλους της κεντροαριστεράς.

Γιατί ο Α. Λοβέρδος είναι αυτός που εξήρε την παρέμβαση του Κ. Σημίτη υπέρ μιας συμπολιτευόμενης αντιπολίτευσης, ενώ, όταν ανακοινώθηκε η υποψηφιότητα της Α. Διαμαντοπούλου για την προεδρία του ΟΟΣΑ, είχε αναρωτηθεί “μήπως συγκυβερνάμε με τη ΝΔ και δεν το ξέρουμε”, κάνοντας ένα χιούμορ που δεν έγινε κατανοητό από το επιτελείο της Φ. Γεννηματά.

Ο Α. Λοβέρδος εκφράζει το πιο σκληρό αντιΣΥΡΙΖΑ κομμάτι του Κινήματος Αλλαγής. Και με αυτή του την ιδιότητα σκοπεύει να διεκδικήσει την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ όταν έρθει η ώρα, σύμφωνα με πληροφορίες που κυκλοφορούν επίμονα τις τελευταίες μέρες. Μάλιστα, ακούγεται ότι μπορεί και να γίνει συλλογή υπογραφών για να ζητηθεί επίσπευση της εκλογής ηγεσίας από τη βάση, ώστε να γίνει νωρίτερα από τον Νοέμβριο του 2021 που είναι προγραμματισμένη.

Ads

Δεν είναι λίγοι οι σύντροφοί του στο ΚΙΝΑΛ που πιστεύουν ότι είναι θέμα χρόνου η μετακίνηση του Α. Λοβέρδου στην ΝΔ είτε πριν είτε μετά τις εσωκομματικές εκλογές στο κόμμα του. Και θεωρούν ότι τα εύσημα που του απέδωσε σήμερα ο πρωθυπουργός ήταν ένα πρώτο βήμα για μια προεξοφλημένη μεταγραφή που, αν έχει καθυστερήσει, αυτό οφείλεται σε εσωκομματικές αντιρρήσεις εντός ΝΔ.