«Η συμφωνία που έχουμε μπροστά μας έχει λάβει κάθε πρόνοια ώστε το εθνικό συμφέρον να μην διακινδυνεύσει. Η συμφωνία μεταχρονολογείται στην πράξη ώστε να εξασφαλιστεί κάθε εγγύηση», ανέφερε μιλώντας στη Βουλή ο υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης και τόνισε ότι η συμφωνία λύνει ένα χρόνιο πρόβλημα, θεραπεύει ένα τραύμα, αποσυμπιέζει τα βόρεια σύνορά μας.

Ads

Αυτή η συμφωνία, μαζί με την έξοδο από τα μνημόνια, γίνεται σήμερα μικρόψυχα και εκδικητικά εργαλείο, μια απελπισμένη αφορμή της αντιπολίτευσης για την αντιπολίτευση, είπε ο Αλ. Φλαμπουράρης και τόνισε: «Αισθάνομαι τρόμο μπροστά στην ανεύθυνη, την εγκληματική τροφοδότηση του εθνικισμού, την παραχάραξη της ιστορίας και τη συνειδητή άρνηση της πραγματικότητας. Πρόκειται για ένα φαινόμενο επικίνδυνο και σοβαρό. Το μεγάλο “όχι” πρέπει να το πείτε στον εθνικισμό, στην πατριδοκαπηλία και στον επιχειρούμενο διχασμό».

«Δεν έχετε κύριοι συνάδελφοι κανένα λόγο να οπισθοχωρείτε σε ακροδεξιές θέσεις για μικροκομματικές σκοπιμότητες αμφίβολης κομματικής επιβίωσης», είπε ο υπουργός Επικρατείας, προειδοποιώντας ότι ο ψηφοφόρος διαλέγει τον αυθεντικό εκφραστή μιας τάσης. «Δεν δουλεύετε καν για τον εαυτό σας αλλά για τα πιο συντηρητικά στρώματα και τα πιο αντιδραστικά πρόσωπα των κομμάτων σας», επισήμανε ο Αλ. Φλαμπουράρης και προειδοποίησε ότι αυτή η στάση συνιστά πολιτική αυτοχειρία.