Το χρέος άνω των 10 τρισεκατομμυρίων της Ευρώπης είναι αέρας «γι’ αυτό και εμείς θα τους πληρώσουμε με αέρα» δηλώνει χαριτολογώντας στην Καθημερινή ο υπουργός Επικρατείας για το συντονισμό του κυβερνητικού έργου, Αλέκος Φλαμπουράρης. Όπως σημειώνει η δημοσιογράφος, ακολουθεί μικρή παύση, την κοιτάει και γελάει.

Ads

Επιστρέφοντας στα σοβαρά, ο Αλέκος Φλαμουράρης σχολιάζει το ενδεχόμενο «ατυχήματος» που θα μπορούσε να οδηγήσει την Ελλάδα στην πόρτα εξόδου της ευρωζώνης. «Οχι δεν υπάρχει “ατύχημα”. Πολιτικές αποφάσεις είναι. Δηλαδή, συγγνώμη, τα πάνω από 10 τρισ. που χρωστάει συνολικά η Ευρώπη ποιος της τα δάνεισε; Πού τα βρήκαν; Τι είναι; Υπεραξία από την πραγματική οικονομία ή είναι αέρας;», ξεκαθαρίζει ο υπουργός Επικρατείας για το συντονισμό του κυβερνητικού έργου.

Τις δηλώσεις σχολίασε το ΠΑΣΟΚ: «Θα εξοφλήσουμε με “αέρα” το δάνειο της ευρωζώνης και του ΔΝΤ, λέει ο υπουργός επικρατείας, κ. Φλαμπουράρης. Χαριτολογώντας ελπίζουμε. Προφανώς και οι δανειστές μας -χαριτολογώντας και αυτοί- θα μας δώσουν τις επόμενες δόσεις σε “αέρα”. Ελπίζουμε τις εσωτερικές τουλάχιστον πληρωμές η κυβέρνηση -σοβαρολογώντας- να τις κάνει σε ευρώ».