Την πεποίθηση ότι «ο δημοψηφισματικός χαρακτήρας που προσδίδει σήμερα στις επικείμενες εκλογές και το ΠΑΣΟΚ, μετά από τη ΝΔ, αποτυπώνει με εύγλωττο τρόπο την αγωνιώδη προσπάθεια του ένοχου πολιτικού συστήματος να διατηρηθεί με όρους παρελθόντος» εξέφρασε, κατά τη διάρκεια διακαναλικής συνέντευξης Τύπου ενόψει της 7ης Νοεμβρίου, ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτης Κουβέλης.

Ads

Ο ίδιος έκανε λόγο για «ένα ετερόκλητο «αντιμνημονιακό μέτωπο» ΝΔ και ορισμένων κομμάτων της Αριστεράς» και ανέφερε πως «αν στο δεύτερο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών, στο όνομα της «αντιμνημονιακής» ψήφου, αλληλοψηφίζονται «δεξιοί» και «αριστεροί» υποψήφιοι, αυτό θα είναι η πλήρης υποτίμηση και η υπονόμευση της ουσίας της πολιτικής».

Επιπλέον, ο κ. Κουβέλης διέψευσε τον κ. Γιάννη Δημαρά, δηλώνοντας κατηγορηματικά ότι ουδέποτε συναντήθηκε μαζί του, ξεκαθάρισε ότι η ΔΑ, «όποτε και αν γίνουν εκλογές, θα διεκδικήσει με την αυτόνομη παρουσία της τη ψήφο του ελληνικού λαού», και επανέλαβε ότι απουσιάζουν οι προγραμματικές προϋποθέσεις για μία κεντρική εκλογική συνεργασία με το κυβερνών κόμμα.