Μετά τα πρόσφατα δημοσιεύματα των New York Times και του Politico, ακόμα ένα μεγάλο διεθνές μέσο αναφέρεται στο σκάνδαλο των υποκλοπών στην Ελλάδα.

Ads

Σειρά λοιπόν έχουν οι Financial Times, που ειδικεύονται σε οικονομικά και επιχειρηματικά θέματα, καταγράφοντας σύντομα όσα έχουν συμβεί τον τελευταίο μήνα.

Το δημοσίευμα, που έχει τίτλο «Οι ελληνικές υποθέσεις υποκλοπών προκαλούν καύσωνα στον Μητσοτάκη», ξεκινά με το γεγονός πως ο Νίκος Ανδρουλάκης περιμένει «απαντήσεις», μετά την παραδοχή της ΕΥΠ πως τον παρακολουθούσε.

Οι αποκαλύψεις αυτές αποτελούν «οξύ πολιτικό πρόβλημα για τον Μητσοτάκη και την κυβέρνησή του», όπως αναφέρεται, ενώ γίνεται αναφορά και στην επικείμενη συζήτηση στη Βουλή, όπου η αντιπολίτευση θα δημιουργήσει ουσιαστικά ένα κοινό «μέτωπο», έτσι ώστε «να μειώσει τη δημοτικότητα του κεντροδεξιού πρωθυπουργού», σύμφωνα με το δημοσίευμα.

Ads

Στη συνέχεια οι FT αναφέρονται και στις δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη, όπου υποστήριξε πως η υποκλοπή δεν ήταν παράνομη, αλλά λάθος, αλλά και σε όσα είπε περί «σκοτεινών δυνάμεων». Μάλιστα, επικαλείται πρόσωπο κοντά στον πρωθυπουργό, το οποίο φέρεται να είπε πως αυτή η αναφορά ήταν ουσιαστικά υπαινιγμός για τη Ρωσία, καθώς «δεν μπορεί να είναι απλή σύμπτωση ότι τους τελευταίους μήνες έχουμε δει απόπειρες αποσταθεροποίησης μιας σειράς ευρωπαϊκών χωρών. . . με άμεσους και έμμεσους τρόπους».

Επιπλέον, γίνεται αναφορά και στην υπόθεση του Θανάση Κουκάκη, δημοσιογράφου που «έχει συνεισφέρει στο παρελθόν στους Financial Times» και την παρακολούθησή του από το Predator, καθώς και στις παραιτήσεις των Γρηγόρη Δημητριάδη και Παναγιώτη Κοντολέοντα, σημειώνοντας πως οι παρακολουθήσεις της ΕΥΠ έχουν αυξηθεί.

Τέλος, το δημοσίευμα κλείνει αναφερόμενο στις εξελίξεις της τρέχουσας εβδομάδας και τη χθεσινή σύγκληση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας για τον διορισμό του Θεμιστοκλή Δεμίρη.