Φίλος του 19χρονου μίλησε στο Open για όσα του είχε διηγηθεί για τη σεξουαλική κακοποίηση που υπέστη από τον πάτερ Αντώνιο.

Ads

Ο νεαρός ανέφερε ότι γνώρισε τον 19χρονο τον περασμένο χειμώνα, ωστόσο από το καλοκαίρι όταν και άρχισαν να κάνουν περισσότερη παρέα, προσπάθησε να ανοιχτεί και να του διηγηθεί τι συνέβαινε στις δομές.

«Κάποια στιγμή τον έχασα για δύο εβδομάδες, δεν είχα ακούσει νέα του, δεν απαντούσε στο τηλέφωνο και πήγα να τον βρω στο σπίτι στο οποίο έμενε. Ήταν εκεί σε άθλια κατάσταση, δεν είχε ρεύμα, δεν είχε φαγητό. Η πρώτη του κουβέντα μόλις με είδε ήταν “ένα μπουκαλάκι νερό” γιατί είχε να πιει νερό δύο μέρες», ανέφερε χαρακτηριστικά ο φίλος του 19χρονου, τονίζοντας πως: «ήταν εκείνο το βράδυ που μου εκμυστηρεύτηκε ότι θα φύγει για Αθήνα, να πάει να βρει τη μητέρα του και μου λέει ήρθε η ώρα να κάτσω να σου πω κάποια πράγματα».

Ο φίλος του 19χρονου σημειώνει ότι του διηγούταν πως «Ήταν πάρα πολύ κοντά, ήταν κοντά του σε όλα τα ταξίδια, δηλαδή σε κάθε δομή που πήγαινε, πήγαινε μαζί του. Δηλαδή, πήγαινε Βόλο τον είχε μαζί του, Καλαμάτα μαζί του. Μου εκμυστηρεύτηκε ότι τον έβαζε να ξαπλώνει μαζί του και ότι σιγά σιγά, δειλά δειλά, περνούσε το χέρι του κάτω από το παντελόνι, τον χάιδευε αισθησιακά, καταλαβαίνετε».

Ads

Και πρόσθεσε: «Υπήρχε ο φόβος, ότι μπορεί να κόψουν το επίδομα της μητέρας του. Η μητέρα του έχει σοβαρά προβλήματα υγείας. Φοβόταν ότι μπορεί να την διώξουν από τη στέγη η οποία είναι της “Κιβωτού”. Υπήρχε αυτός ο φόβος και επίσης ο (…) του έπαιρνε και ακριβά δώρα. Μου είπε ότι δεν του έλειπε τίποτα. Από ακριβά ρούχα, μέχρι κινητά τελευταία μοντέλα, πάρα πολλά πράγματα, αλλά και κάποια στιγμή, έσπασε αυτό. Διότι μου είπε ότι παρόλα αυτά που μου έπαιρνε δεν άντεχα να γίνεται όλο αυτή η κατάσταση. Τον συμβούλεψα αμέσως να μιλήσει, αλλά η πρώτη του κουβέντα ήταν όχι, όχι, η μάνα μου εξαρτιέται από αυτό. Εάν κάνω το λάθος να μιλήσω η μητέρα μου ίσως πεθάνει».

Ο νεαρός σημείωσε ότι έχει επικοινωνήσει με τον 19χρονο ο οποίος «Φοβάται από την στιγμή που πήγε να μιλήσει στις αρχές, υπάρχει βοήθεια από πολύ κόσμο που θα τον στηρίξει σε αυτό».