Συνολική κριτική στον Αλέξη Τσίπρα άσκησε ο πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Φίλης, υποστηρίζοντας ότι ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έχει ευθύνη για την πτώση του κόμματος που ξεκίνησε επί προεδρίας του.

Ads

«Ο Τσίπρας, στον οποίο οφείλουμε πολλά για την άνοδο του ΣΥΡΙΖΑ, έχει την ευθύνη και για την πτώση. Οταν βρει τη δύναμη να κάνει αυτοκριτική για τη δική του συνεισφορά, τη θετική και την αρνητική, στη διαδικασία του ΣΥΡΙΖΑ, τότε η συζήτηση θα είναι πιο ουσιαστική» τόνισε, προσθέτοντας πως «φαίνεται ότι δεν έχει καταλάβει ότι η κρίση στον ΣΥΡΙΖΑ, που βαθαίνει, είναι κρίση που ξεκίνησε επί προεδρίας του».

«Από το ότι δεν θέλησε να πάρει το μήνυμα του 2019, ένα μήνυμα του 31,5% του ελληνικού λαού που του έλεγε “σε τιμωρώ, αλλά σου δίνω τη δυνατότητα να ανασυγκροτηθείς”» συνέχισε.

«Δεν έπρεπε να γίνει προσωποποίηση της αντιδικίας με τον Μητσοτάκη, ούτε θολή θέση όσον αφορά τα εμβόλια για τον κορoνοϊό», συνέχισε ο κ. Φίλης και αναφερόμενος στην παρέμβαση του τέως πρωθυπουργού λίγη ώρα πριν από την έναρξη των εργασιών του συνεδρίου τόνισε:

Ads

«Οταν είσαι μέλος του κόμματος, και μάλιστα με τη διακριτή θέση του Αλέξη, πας και μιλάς και δεν στέλνεις τελεσίγραφα λίγο πριν από το συνέδριο».

 

«Τριπλή» η κρίση στον ΣΥΡΙΖΑ

«Είμαστε μπροστά σε μια τριπλή κρίση στον χώρο του ΣΥΡΙΖΑ: κρίση φυσιογνωμίας με το ερωτηματολόγιο που αμφισβητεί την αριστερή υπόσταση του ΣΥΡΙΖΑ, κρίση στρατηγικής και προγράμματος και κρίση λειτουργίας και ηγεσίας», εκτίμησε ο κ. Φίλης.

«Το ερωτηματολόγιο που ήταν αφορμή για τη σύγκρουση έθετε το ερώτημα να μείνουμε στην αριστερά ή να γίνουμε δημοκρατικό κόμμα Μπάιντεν, αυτή είναι η λογική του, ή καλύτερα ένα λαϊκιστικό κεντρώο κόμμα που θα είναι έτοιμο να κάνουμε το μπαλαντέρ εξουσίας. Ο ίδιος ο κ. Κασσελάκης έχει ανοίξει την ιστορία ξηλώματος του ΣΥΡΙΖΑ, όχι μόνο τυπικά, αλλά και ουσιαστικά» είπε ο κ. Φίλης, μιλώντας στο Action24.

Σχολιάζοντας το κατά πόσο ο νυν πρόεδρος του κόμματος, Στέφανος Κασσελάκης, έχει προθεσμία τριών μηνών έως τις ευρωεκλογές, τόνισε πως «θα δούμε αν είναι υπό προθεσμία αρχηγός».

«Σημασία δεν έχει το προσωπικό παιχνίδι, η αντιδικία ανάμεσα στον πρώην και τον νυν ηγέτη του ΣΥΡΙΖΑ, σημασία έχει τι συμβολίζει αυτή η αντιπαράθεση και τι αντικατοπτρίζει» υπογράμμισε.