Στις 3 Νοεμβρίου θα γίνει τελικά ο διαγωνισμός για την πιστοποίηση λογιστών και δικηγόρων από τον ΕΦΚΑ.

Ads

Σύμφωνα με την efsyn σε φιάσκο φαίνεται να μετατράπηκε ο διαγωνισμός για την πιστοποίηση από τον ΕΦΚΑ λογιστών και δικηγόρων που θα βοηθούσε στην αντιμετώπιση του προβλήματος που έχει προκληθεί με τις 160.000 αιτήσεις κύριας σύνταξης που είναι σε εκκρεμότητα.

Σήμερα επρόκειτο να περάσουν από εξετάσεις πιστοποίησης περίπου 1.200 λογιστές και δικηγόροι, αλλά τελικά δεν κατέστη δυνατόν, καθώς οι πλατφόρμα στην οποία έπρεπε να συμπληρώσουν κάποιες ερωτήσεις βρισκόταν εκτός λειτουργίας από τις 12 το μεσημέρι. Γι αυτό τον λόγο οι εξετάσεις αναβλήθηκαν επ’ αόριστον.

Η ανακοίνωση των Δικηγορικών Συλλόγων:

Ο πρόεδρος της Ολομέλειας των Προέδρων Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος, Δημήτρης Βερβεσός μετά από το περιστατικό εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει, μεταξύ άλλων, ότι μετά το περιστατικό κάλεσαν να παραπονεθούν για την ταλαιπωρία των συναδέλφων τους, ενώ ζήτησε την άμεση διευθέτηση του ζητήματος, με αναβολή των εξετάσεων σε χρόνο που δεν θα υπάρχουν δικαστηριακές υποχρεώσεις των εξεταζόμενων συναδέλφων.

Ads

«Η διοίκηση του e-ΕΦΚΑ μας ενημέρωσε ότι θα δοθεί αναβολή και ότι επόμενες ώρες θα αποσταλούν ενημερωτικά email στους εξεταζόμενους, με τα οποία θα ενημερώνονται για το νέο χρόνο διεξαγωγής της εξέτασης», σημειώνει.

Η παρέμβαση αυτή προφανώς οδήγησε και στην απόφαση του e-ΕΦΚΑ για υλοποίηση του διαγωνισμού στις 3 Νοεμβρίου.

«Οι αναβληθείσες, λόγω τεχνικών προβλημάτων του ΕΔΥΤΕ, εξετάσεις του πρώτου κύκλου πιστοποίησης δικηγόρων και λογιστών-φοροτεχνικών θα πραγματοποιηθούν την Τετάρτη 3 Νοεμβρίου 2021 και ώρα 12.00, μέσω της πλατφόρμας howto.gov.gr», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Όπως διευκρινίζεται, η διαδικασία ταυτοποίησης θα ξεκινήσει στις 11:00 π.μ. και θα πραγματοποιηθεί μέσω της πλατφόρμας e-Presence.

Ενώ σημειώνεται ότι «δεν απαιτείται καμία περαιτέρω ενέργεια για όσους λογιστές-φοροτεχνικούς και δικηγόρους έχουν δηλώσει εξαίρεση από τις εξετάσεις».