Συνεχίζουν τις απεργιακές τους κινητοποιήσεις οι φαρμακοποιοί από την Παρασκευή 14 Μαρτίου ως τη Δευτέρα 17 του μήνα. Πριν από αυτό το διάστημα, οι απεργίες τους αναστέλλονται για δύο ημέρες, όπως ανακοίνωσε ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος (ΠΦΣ), με τον πρόεδρο του οποίου καθώς και μέλη του Δ.Σ συναντήθηκε σήμερα ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης.

Ads

Όπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση που εκδόθηκε μετά τη συνεδρίαση του Δ.Σ του Συλλόγου, οι φαρμακοποιοί αντιστέκονται στην εφαρμογή των μέτρων «που θέλει να επιβάλει μέσω της μελέτης του ΟΟΣΑ, η τρόικα και το Υπουργείο Ανάπτυξης».

Σε ό, τι αφορά τη διήμερη αναστολή της απεργίας επισημαίνεται ότι έτσι «δίνεται η ευκαιρία σε όσους έχουν ανάγκη να προμηθευθούν τα φάρμακα τους και να μην δημιουργηθεί οποιαδήποτε πρόβλημα στην φαρμακευτική περίθαλψη».

Επίσης, ο Φαρμακευτικός Σύλλογος τονίζει ότι η τρόικα αποβλέπει στη διάλυση της φαρμακευτικής  περίθαλψης και την ικανοποίηση των βλέψεων συγκεκριμένων οικονομικών συμφερόντων που επιθυμούν: «Τα φάρμακα στα σούπερ μάρκετ, τις αλυσίδες φαρμακείων στα χέρια ιδιωτών κεφαλαιούχων, τα εξοντωτικά ωράρια λειτουργίας των φαρμακείων που καταστρέφουν την προσωπική σχέση φαρμακοποιού – ασθενούς».

Ads

Το ΔΣ του Συλλόγου θα συνεδριάσει εκ νέου τη Δευτέρα για να εκτιμήσει την πορεία των διαπραγματεύσεων της τρόικας με την κυβέρνηση.

Νωρίτερα την Τρίτη, ο πρόεδρος του ΠΦΣ, Κυριάκος Θεοδοσιάδης καθώς και μέλη Δ.Σ του Συλλόγου συναντήθηκαν με τον υπουργό Υγείας, ο οποίος σημείωσε πως «κατανοούμε αιτήματα των φαρμακοποιών που αντιπροσωπεύσουν ως επί το πλείστον οικογενειακές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στη χώρα μας». Ωστόσο, ο Άδωνις Γεωργιάδης πρόσθεσε ότι οι διαπραγματεύσεις με την τρόικα θα συνεχίσου με αισιοδοξία.«Πάντα υπάρχουν εναλλακτικά σχέδια αλλά πηγαίνουμε με αισιοδοξία», ανέφερε.

Από την μεριά του ο Κ. Θεοδοσιάδης έκανε λόγο για «θετική κατεύθυνση» της συζήτησής του με τον υπουργό Υγείας, σημειώνοντας ότι «το πρόβλημα του κλάδου δεν είναι πρόβλημα με τον υπουργό, είναι πρόβλημα με την τρόικα».