Τα πολυδιαφημισμένα self test, τα οποία παραλάβανε τα φαρμακεία δεν ήταν self αλλά συσκευασίες εικοσιπεντάδας rapid test τα οποία προορίζονται για χρήση σε μικροβιολογικά εργαστήρια. Αυτό διαπίστωσαν με έκπληξη όπως αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους οι φαρμακοποιοί της Αττικής.

Ads

Όπως εξηγεί ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής «τα συγκεκριμένα τεστ προφανώς δεν πληρούν τις προδιαγραφές για οικιακή χρήση και επιπροσθέτως θα επιβαρύνουν πάρα πολύ την εργασία των συναδέλφων».

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής

Με έκπληξη διαπιστώσαμε ότι τα πολυδιαφημισμένα self test, τα οποία περιμέναμε να παραλάβουμε στο φαρμακείο, δεν ήταν “self” αλλά συσκευασίες εικοσιπεντάδας rapid test τα οποία προορίζονται για χρήση σε μικροβιολογικά εργαστήρια.

Ads

Όπως αντιλαμβάνεστε τα συγκεκριμένα τεστ δεν έχουν καμία σχέση ακόμη και με τις υποτιμητικές για τον κλάδο δηλώσεις του κ.Σκέρτσου ότι, «…οι φαρμακοποιοί δεν κάνουν τίποτα άλλο από το να το πάρουν από το ράφι και να το δώσουν».

Τα συγκεκριμένα τεστ προφανώς δεν πληρούν τις προδιαγραφές για οικιακή χρήση και επιπροσθέτως θα επιβαρύνουν πάρα πολύ την εργασία των συναδέλφων.
Τα μέλη του Συλλόγου Αττικής είναι σε τεράστιο αναβρασμό και αναμένουμε την άμεση αντίδραση του δευτεροβάθμιου οργάνου.