Την καταγγελία φαντάρου για διοικητή που είναι «καριερίστας» και δεν ενδιαφέρεται καθόλου για την κατάσταση των οπλιτών του δέχτηκε το Δίκτυο Σπάρτακος. 

Ads

Σύμφωνα με την επιστολή του φαντάρου ο διοικητής τους κρατάει τους στρατευμένους στον χώρο του ΚΕΠΙΚ ακόμη κι όταν έχουν τελειώσει τις υπηρεσίες τους ενώ προχωρά σε συνεχείς αποσπάσεις ανεξαρτήτως από το αν τα άτομα φτάνουν για να εξυπηρετήσουν το στρατόπεδο. 

Η επιστολή του φαντάρου στο Δίκτυο Σπάρτακος 

Καλησπέρα. Είμαι φαντάροι σε μια μονάδα Διαβιβάσεων. Έχουμε έναν διοικητή ο οποίος είναι καριερίστας και δεν τον ενδιαφέρει καθόλου η κατάσταση των οπλιτών του. 

Ads

Για παράδειγμα να αναφέρουμε ορισμένα κάτι περιστατικά:

1. Έχει δώσει εντολή τις μέρες που η έξοδος είναι στις 17.00 μ.μ., οι φαντάροι όλοι να βρίσκονται στον χώρο του ΚΕΠΙΚ μέχρι εκείνη την ώρα. Χρόνο να φύγουμε έχουμε και καλά μόνο την ώρα του φαγητού 1.30 με 14.00. Μετά, πρέπει να παραμένουμε εκεί και ας μην χρειαζόμαστε όλοι, εκτός φυσικά από αυτόν που έχει υπηρεσία. 

2. Κάθε φορά που ζητάει κάποιος άτομα τα στέλνει. Δεν του αρέσει να έχει παραπάνω άτομα η μονάδα. Τώρα για παράδειγμα παρότι είμαστε 7 άτομα για 4 υπηρεσίες, ο Διοικητής στέλνει 1 άτομο απόσπαση σε ΚΑΑΥ για να καλύψουν τις υπηρεσίες φρούρησης. Εκεί τα πράγματα είναι χάλια, οι θάλαμοι έχουν πολύ βρομιά, αφού κανείς δεν νοιάζεται. Μάλιστα, οι υπόλοιποι φαντάροι που είναι μόνιμη δύναμη, δικαιούνται συνεχώς διανυκτερεύσεις. Εμείς εκεί κάνουμε κάθε μέρα σκοπιά, 7 μέρες. 

3. Επίσης πάνω σε αυτό διαβάσαμε στη σελίδα του ΓΕΣ army.gr ότι αν δεν κλείσεις 5μηνο, δεν μπορεί να σε στείλει απόσπαση. Μέχρι στιγμής έχουν πάει όλοι όσοι δεν έχουν κλείσει 5μηνο.

4. Ο Διοικητής στέλνει, πάλι σαν καριερίστας, άτομο κάθε μέρα στο πρατήριο να «βοηθήσει» και εκεί. Μόνο που εκεί είναι ήδη άτομα και μας στέλνει «γιατί έτσι». Για να μην χαλάει χατίρι!

Είναι λοιπόν λογικό το να τα κάνει αυτά; 

Ποιος θα εξασφαλίσει την ισότητα και τον σεβασμό των δικαιωμάτων μας που τόσοι και τόσοι υπουργοί Άμυνας υποσχέθηκαν;

Μήπως τελικά ο Υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος είναι μόνο λόγια; Και όλοι παίζουν παιχνίδια και επιχειρούν τα χτίσουν καριέρες στην πλάτη μας;

Το Δίκτυο Σπάρτακος καλεί: «τους συναδέλφους φαντάρους να βγουν μαζικά παραπονούμενοι στο διοικητή αλλά και σε κάθε επόμενο σκαλί της Ιεραρχίας όπως δικαιούνται και να υπερασπιστούν τα δικαιώματα τους».