Επίθεση προς την κυβέρνηση και συγκεκριμένα προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη εξαπέλυσε από το βήμα της Βουλής ο επικεφαλής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Σωκράτης Φάμελλος, κατά τη διάρκεια της συζήτησης για την ακρίβεια.

Ads

Χαρακτήρισε την επιστολή Μητσοτάκη στην φον ντερ Λάιεν «υποκριτική», ενώ παράλληλα κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι δεν εφαρμόζει τα ευρωπαϊκά μέτρα και τους κανόνες της Κομισιόν.

Διαβάστε επίσης: Μητσοτάκης στη Βουλή / Το πρόβλημα της ακρίβειας έχει εθνικές ιδιαιτερότητες – Παραπλανητικό να μιλάμε για «ακρίβεια Μητσοτάκη»

«Τι λέει η επιστολή; Ότι η ακρίβεια πλήττει την χώρα μας. Παραδέχεστε ότι πέντε χρόνια δεν είστε επαρκείς για να αντιμετωπίσετε το πρόβλημα και ζητάτε παρέμβαση της Κομισιόν όταν δεν αξιοποιείτε την εργαλειοθήκη της Κομισιόν. Ζητάει μέτρα με επιστολή ο κ. Μητσοτάκης, όχι όταν την φιλοξένησε στην Ελλάδα αλλά τώρα που λήγει η θητεία της και δεν έχει περιθώριο σχεδιασμού», σημείωσε ο κ. Φάμελλος.

Ads

Απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό, υπογράμμισε πως «χανόταν από τη Βουλή για το θέμα της ακρίβειας. Δεν θα σας αφήσουμε να κρυφτείτε», ενώ κατηγόρησε την κυβέρνηση πως λέει «τις πιο απίθανες δικαιολογίες για την ακρίβεια».

«Μας είπατε ότι το πρόβλημα είναι εξωγενές, μετά μας είπατε ότι θα το λύσουμε με τα καλάθια που συνεχώς ανακοινώνετε, μετά με τις πινακίδες για τις τιμές στα σούπερ μάρκετ… σήμερα μας λέτε ψέματα ότι αναγνωρίζετε το πρόβλημα. Και το τελευταίο σας πυροτέχνημα είναι η επιστολή στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή», επεσήμανε.

Ο κ. Φάμελλος αναφέρθηκε και στα υπερκέρδη των εταιρειών ενέργειας: «Τα υπερκέρδη των εταιριών τα ανακαλύπτετε μόνο όταν πιέζεστε πολιτικά. Ζητάτε μέτρα από την Ευρώπη όταν η χώρα μας δεν εφαρμόζει τα μέτρα της Κομισιόν», σχολίασε.

«Δεν έρχεστε στη Βουλή γιατί δεν έχετε τι να μας πείτε για την μη εφαρμογή των ευρωπαϊκών κανόνων. Το πρόβλημα στη χώρα μας είναι ο κ. Μητσοτάκης και η πολιτική του και αυτό πρέπει να αντιμετωπίσουμε», συνέχισε.