Για τις τελευταίες εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ μίλησε ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος Σωκράτης Φάμελλος, υποστηρίζοντας μεταξύ άλλων πως «η απόφαση για τη βιωσιμότητα της ”Αυγής” είχε παρθεί πολύ νωρίτερα», ενώ γενικά για τα οικονομικά τόνισε ότι «το αδιέξοδο στο ΣΥΡΙΖΑ είναι γιατί έχουμε πλέον μικρότερη χρηματοδότηση».

Ads

Θέλοντας να αλλάξει την «ατζέντα» από τα εσωκομματικά του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης ο κ. Φάμελλος δήλωσε ότι η σημαντική είδηση της χθεσινής ημέρας ήταν η ερώτηση στον πρωθυπουργό για τo «χαράτσι» των ελεύθερων επαγγελματιών και όχι τα εσωτερικά του ΣΥΡΙΖΑ.

Διαβάστε επίσης: Αυγή / Παράπλευρη απώλεια του πολέμου Κασσελάκη σε Τσίπρα; – Τι λένε οι εργαζόμενοι και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ για το κλείσιμο του καθημερινού φύλλου

Σχετικά με τον αναβρασμό που επικρατεί στον ΣΥΡΙΖΑ, δήλωσε ότι ο Στέφανος Κασσελάκης «πήρε την απόφαση χθες να συνεδριάσουν τα όργανα την ερχόμενη εβδομάδα». Πιο συγκεκριμένα, την Πέμπτη 4 Ιουλίου θα συνεδριάσει η Πολιτική Γραμματεία του κόμματος με σκοπό την προετοιμασία της συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής, που θα λάβει χώρα την Κυριακή στις 7/7/

Ads

Και όπως τόνισε, «τα στελέχη του κόμματος εκεί θα συζητήσουν για τα πολιτικά του ΣΥΡΙΖΑ και την αξιολόγηση των εκλογών».

Παράλληλα, διέψευσε την πληροφορία ότι υπήρχε συλλογή υπογραφών από στελέχη του κόμματος, διερωτώμενος εάν υπάρχει σχετικό κείμενο που να έχει δει κανείς.

Διαβάστε επίσης: ΣΥΡΙΖΑ / Η εσωκομματική αντιπολίτευση ετοιμάζει αντεπίθεση

Σύμφωνα με τον ίδιο, η κουβέντα πρέπει να επικεντρωθεί στο μήνυμα των ευρωεκλογών, το οποίο αφορά σύμφωνα με τον ίδιο στην κρίση εμπιστοσύνης στους θεσμούς και γενικότερα στην πολιτική, και όχι στα εσωτερικά του ΣΥΡΙΖΑ: «Δεν εμπιστευόμαστε και δεν πιστεύουμε στην Ευρώπη και στις ευρωεκλογές. Δεν εμπιστευόμαστε τα κόμματα και την πολιτική. Δεν πιστεύουμε τους πολιτικούς και τη συνέπεια των πολιτικών προγραμμάτων».

Μιλώντας για το κλείσιμο του καθημερινού φύλλου της «Αυγής», υποστήριξε ότι «υπάρχει σοβαρό οικονομικό ζήτημα και πρέπει να το λύσουμε».

Απαντώντας στο θέμα των «μαύρων χρημάτων» στα ταμεία του κόμματος, ο κ. Φάμελλος δήλωσε ότι «το θέμα ξεκαθαρίστηκε και αν έχει κάποιος άλλος κάποια άλλη πληροφορία να πάει στον εισαγγελέα».