«Είναι πλέον ξεκάθαρο ότι η κυβέρνηση έχει επιλέξει να συγκαλύψει τις ευθύνες και ιδιαίτερα αυτές που αφορούν σε πολιτικά πρόσωπα» ανέφερε για το έγκλημα των Τεμπών ο Σωκράτης Φάμελλος από το βήμα της Βουλής, προσθέτοντας απευθυνόμενος στους βουλευτές της συμπολίτευσης:

Ads

«Επιχειρείτε να συγκαλύψετε το έγκλημα και να αμνηστεύσετε τους υπευθύνους».

Ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ επισήμανε πως ένα χρόνο μετά το έγκλημα που στοίχισε 57 ζωές ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά δικαιοσύνη, υπενθυμίζοντας τις μεθοδεύσεις της πλειοψηφίας στην Εξεταστική Επιτροπή με την απόρριψη κομβικών μαρτύρων και την άρνηση συγκρότησης Προανακριτικής Επιτροπής για να διερευνηθούν οι ευθύνες του Κ. Καραμανλή.

«Είναι προφανής η μεθοδική και συστηματική απόπειρα συγκάλυψης του εγκλήματος των Τεμπών. Είναι προφανές ότι εμείς έχουμε ευθύνη να ακολουθήσουμε το δρόμο της δικαιοσύνης και της αλήθειας. Είναι υποχρέωση όλων μας να σταθούμε δίπλα στους συγγενείς των θυμάτων και στους τραυματίες, να ενώσουμε τη φωνή μας μαζί τους και να παλέψουμε για να μη μείνει τίποτα αναπάντητο και να λογοδοτήσουν όλοι όσοι ευθύνονται» τόνισε.

Ως προς το νομοσχέδιο για τα ιδιωτικά Πανεπιστήμια, στηλίτευσε την αποστροφή του Κυρ. Πιερρακάκη πως το Σύνταγμα «δεν είναι τοτέμ», προβλέποντας πως το νομοσχέδιο θα «πέσει» στο ΣτΕ.

Ads