Θέση για τις πολιτικές εξελίξεις στην ΠΓΔΜ πήρε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, λίγο πριν την πρώτη ψηφοφορία για τη συνταγματική αναθεώρηση στην ΠΓΔΜ, και συγκεκριμένα τη θέση του VMRO. Μια κίνηση που προκάλεσε την έντονη αντίδραση του κυβερνητικού εκπροσώπου της ΠΓΔΜ.

Ads

«Ποιος θα φανταζόταν ότι στην Ευρώπη των αξιών και της δημοκρατίας όποιος δεν ψηφίζει κατά τις εντολές προφυλακίζεται και όποιος συμμορφώνεται παίρνει μπόνους 2.000.000€ μαύρο χρήμα. Ντρέπομαι», έγραψε ο Πάνος Καμμένος στο Twitter, αναφερόμενος στις καταγγελίες της αξιωματικής αντιπολίτευσης της ΠΓΔΜ, σύμφωνα με τις οποίες βουλευτές του VMRO δέχθηκαν μέχρι και 2 εκατ. ευρώ προκειμένου να ψηφίσουν υπέρ των συνταγματικών αλλαγών.

Λίγο μετά την ανάρτησή του κ. Καμμένου, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της ΠΓΔΜ,  Μίλε Μποσνιακόφσκι έσπευσε να απαντήσει στον Έλληνα υπουργό Εθνικής Άμυνας σε έντονο ύφος , καλώντας τον, ωστόσο, να εργασθούν από κοινού για το καλό της δημοκρατίας και της διπλωματίας, για τη φιλία των δύο λαών.

Ads

«Αγαπητέ κύριε Καμμένε, ενημερωθείτε παρακαλώ, ότι έχετε ήδη μοιραστεί fake news, τα οποία έχουν επίσημα διαψευσθεί από την Κυβέρνησή μας. Στο πνεύμα της δημοκρατίας και της καλής διπλωματίας ας δουλέψουμε για τη φιλία μεταξύ των χωρών μας», έγραψε συγκεκριμένα στο Twitter o  Μποσνιακόφσκι.