Στη Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ επιχείρησε να «χρεώσει» το πανό «Γεννήθηκα 17 Νοέμβρη», το οποίο αναρτήθηκε σε πρόσφατη πορεία από την «Συνέλευση αλληλεγγύης στον απεργό πείνας Δ. Κουφοντίνα», η ΕΡΤ στο κεντρικό της δελτίο.

Ads

«Η Ντόρα Μπακογιάννη με άρθρο της στα “Νέα” απευθύνει δριμύ κατηγορώ κατά του ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή το πανό της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ σε πορεία συμπαράστασης στον Δημήτρη Κουφοντίνα» ανέφερε στο σπικάζ ο ρεπόρτερ και στα πλάνα παρουσιαζόταν το επίμαχο πανό.

Το πραγματικό πανό της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ

Από τη μεριά του, ο γραμματέας του Κ.Σ. της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ, Σωτήρης Αλεξίου, παρέθεσε μέσω ανάρτησής του στο facebook το πραγματικό πανό της οργάνωσης.

«Επειδή στην ΕΡΤ Α.Ε. δεν κάνουν πλέον δημοσιογραφία, αλλά προπαγάνδα, διασπείροντας fake news παραθέτω την πραγματική εικόνα του πανό της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ για τη στήριξη του απεργού πείνας που ζητά την εφαρμογή του νόμου της ΝΔ.

Δεν είναι μόνο η ΕΡΤ που διαστρεβλώνει την πραγματικότητα, αλλά και άλλα ΜΜΕ και βουλευτές της ΝΔ, αποδεικνύοντας με τον πιο ανάγλυφο τρόπο πως χρησιμοποιούν μια ανθρώπινη ζωή για να οξύνουν την πολιτική σύγκρουση. Άξιος ο μισθός σας κύριε Ζούλα που έχετε κάνει τη δημόσια τηλεόραση εργαλείο χειραγώγησης της κοινωνίας και δηλητηρίασης του πολιτικού διαλόγου» τονίζει ο Σωτήρης Αλεξίου.

ΣΥΡΙΖΑ: Ζούλας, Καφαράκης και Τρουπής καταγράφουν νέο ρεκόρ αθλιότητας και χυδαίας γκεμπελικής προπαγάνδας

«Κάθε μέρα που περνάει ο κ. Ζούλας, ο κ. Καφαράκης και ο κ. Τρουπής καταγράφουν νέο ρεκόρ αθλιότητας και χυδαίας γκεμπελικής προπαγάνδας» αναφέρει σε σχετικός σχόλιό του ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία.

Όπως σημειώνει, «σήμερα στο δελτίο ειδήσεων της δημόσιας τηλεόρασης χρέωσαν στη Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ το γνωστό πανό υπέρ του τρομοκράτη Κουφοντίνα. Τα βγάζουν τα λεφτά τους σε ξεφτίλα και με το παραπάνω, δεν την πήραν τσάμπα την αύξηση από τον κ. Μητσοτάκη».

Η συγγνώμη της ΕΡΤ

Από την πλευρά της, η ΕΡΤ, μετά τις αντιδράσεις και την ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, ζήτησε συγγνώμη για το λάθος της, με μια σύντομη αναφορά προς το τέλος του ειδησεογραφικού βίντεο που έπαιξε στο πρωινό δελτίο ειδήσεων στις 10.

«Το συγκεκριμένο πανό των αλληλέγγυων στον Δημήτρη Κουφοντίνα, χρεώθηκε εκ παραδρομής στον ΣΥΡΙΖΑ, κάτι για το οποίο η δημόσια τηλεόραση ζητά συγγνώμη. Το γραφείο τύπου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ευλόγως εξέφρασε την αντίθεση του», ανέφερε χαρακτηριστικά η Δημόσια Τηλεόραση.