Ένα ακόμη κρούσμα Fake News αποδεικνύεται να κάνει από χθες τον γύρο του διαδικτύου και των τηλεοπτικών καναλιών για το ότι ο Αλέξης Τσίπρας, κατά την επίσκεψή του στο Μάτι, είπε σε πυρόπληκτη πως «δεν θα σωθεί αν έπαιρνε 2.000 ευρώ» και πως «θα τα σπατάλαγε».

Ads

Το βίντεο αναπαρήγαγε – κομμένο – η «Ομάδα Αλήθειας» της ΝΔ και παίχτηκε από μέσα όπως ο ΣΚΑΪ, Τα Νέα, το Πρώτο Θέμα και πολλές αντιπολιτευόμενες ιστοσελίδες, ενώ σε αυτό αναφέρθηκαν και μέσω τηλεοπτικών πάνελ τα στελέχη της ΝΔ Σίμος Κεδίκογλου και Βασίλης Οικονόμου, αλλά και ο Ανδρέας Λοβέρδος του ΚΙΝΑΛ.

Αν κανείς δει ολόκληρο το βίντεο όμως, όπως παρατηρεί η Αυγή, θα αντιληφθεί πως ο πρωθυπουργός είπε τη συγκεκριμένη φράση σε μία ευρύτερη συζήτηση για το γιατί είναι προτιμότεορ η χρηματοδότηση που θα λάβει η Ελλάδα από την Κύπρο να μην «σπάσει» σε επιδόματα π.χ. των 2.000 ευρώ στους κατοίκους, αλλά να χρησιμοποιηθεί για τη δημιουργία υποδομών που θα δώσουν προστιθέμενη αξία στην περιοχή, όπως ένα δημόσιο νοσοκομείο, κάτι στο οποίο, οι κάτοικοι συμφώνησαν.

Το βίντεο: