Μάχη με τις φλόγες έδωσαν όλο το βράδυ του Σαββάτου (4/11) οι Πυροσβεστικές δυνάμεις στην Κάρυστο, καθώς η πυρκαγιά εξαπλώθηκε και έκαιγε στη δασική περιοχή ανεξέλεγκτα λόγω των ισχυρών ανέμων.

Ads

Δυστυχώς από την πύρινη λαίλαπα δεν γλίτωσαν ζώα, ενώ κάηκε ολοσχερώς μια κτηνοτροφική εγκατάσταση και μια μάντρα.

https://youtu.be/GRY8oBsf_IU?si=Z79gpD6Msk6cHjVK

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η φωτιά βρίσκεται σε ύφεση και το ενεργό μέτωπο βρίσκεται στην περιοχή Καλαμάκι, ενώ με το πρώτο φως σηκώθηκαν δύο αεροσκάφη για να βοηθήσουν στην κατάσβεση.

Ads

Επιπλέον, στην πυρκαγιά επιχειρούν 56 πυροσβέστες με δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 24 οχήματα. Στην κατάσβεση συνδράμουν εθελοντές πυροσβέστες και υδροφόρες ΟΤΑ.

O αρμόδιος Αντιπεριφερειάρχης Γιώργος Κελαϊδίτης, μιλώντας στην ΕΡΤ δήλωσε το βράδυ του Σαββάτου: «Το μέτωπο πολύ μεγάλο, έχει απλώσει η φωτιά, σχεδόν χωρίς αντίσταση, διότι οι επίγειες δυνάμεις δεν μπορούν να κάνουν πολλά πράγματα. Μιλάμε για 8 με 9 μποφόρ. Οι ριπές του ανέμου μπορεί σε κάποια σημεία να είναι τεράστιες. Τα εναέρια μέσα παρότι προσπάθησαν να προσεγγίσουν δεν κατάφεραν να κάνουν ρίψεις. Η φωτιά έχει περάσει μέσα από οικισμούς. Ευτυχώς δεν έχει κινδυνεύσει κάποιος άνθρωπος, αλλά όπως καταλαβαίνετε, σε αυτές τις συνθήκες η κατάσταση δεν μπορεί να είναι εύκολα προβλέψιμη».

https://youtu.be/8fdxH76o18g?si=g2FZJDWEvpMnQ1jV